Mijn Keuken Mijn Restaurant Oostende Deborah Jasmina
Geplaatst op 4 november 2020 10:15 in Dovy-nieuws

De vier hobbykokduo’s die in het voorjaar een plaatsje in de finale van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ wisten te bemachtigen, mogen eindelijk hun pop-uprestaurants openen voor hun gasten. Na de lockdown zijn ze er volledig klaar voor want er staat immers veel op het spel: het winnende duo gaat naar huis met een geldprijs van 50.000 euro. De duo’s openen de deuren van hun pop-uprestaurants op unieke locaties en koken er voor het eerst. Ayse en Lorenzo nemen hun intrek in een klooster in Mechelen. De tweeling Deborah en Jasmina baten hun restaurant uit in de oude vismijn in Oostende. De vriendinnen Mira en Anne-Sophie vatten post in een voormalige elektriciteitscentrale in Aalst. En Pino en zijn dochter Claudia halen de Italiaanse keuken boven in een oude brandweerkazerne in Hasselt.

Elk duo kookt in een keuken met dezelfde basiselementen: een kastenwand met daarin de toestellen en een ruim kook- en afwaseiland. Maar op deze vier verschillende plaatsen zijn de keukens aangepast aan het type locatie, het interieur en de stijl. Laten we even een kijkje nemen in vier dezelfde Dovy-keukens, maar toch telkens anders.

Mijn Keuken Mijn Restaurant

De Dovy-keuken van Ayse en Lorenzo in het klooster in Mechelen

In een eeuwenoude predikherenkerk wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Het plafond bestaat nog uit oude eiken balken. Daarom besloot Dovy om de keuken in diezelfde spirit op te bouwen en hem tegelijkertijd een modern tintje te geven. De kastdeuren in fineer eik scarved worden prachtig gecombineerd met bijpassende kastdeuren in frontlaminaat in taupekleur. De open regalen in de kastenwand en aan de voorzijde van het kookeiland zijn verlicht en trekken alle aandacht naar zich toe. De achterwand is in laminaat maar ziet eruit als echte marmer. En het werkblad ‘Sofia Cuprum’ in keramiek is onderhoudsvriendelijk en perfect geschikt voor het voorbereiden van de Turkse gerechten die geserveerd zullen worden in ‘Bar Nazar’.

Mijn Keuken Mijn Restaurant Lorenzo en Ayse
Mijn Keuken Mijn Restaurant Deborah en Jasmina

De Dovy-keuken van Deborah en Jasmina in de oude vismijn in Oostende

Uiteraard wordt hier gebruik gemaakt van blauwe tinten die verwijzen naar ‘t zeetje, wat had je gedacht? De blauwgroene kastdeuren van het eiland zijn vervaardigd uit laminaat en gaan perfect samen met de groenblauwe achterwand in keramiek ‘Zaha Stone’. Om de blauwe schijn wat te breken werd hier gebruik gemaakt van een kastenwand in laminaat met de look van oude eik. En in een pop-uprestaurant is het werkblad van Calacatta Silk, van het grootste belang. Zeker voor het schoonmaken en snijden van de groenten die er opgediend zullen worden. Daarom koos Dovy voor keramiek, een zeer kras- en vlekbestendig materiaal dat hygiënisch is, uiterst hittebestendig en bestand is tegen extreme temperatuurwisselingen.

De Dovy-keuken van Mira en Anne-Sophie in de elektriciteitscentrale in Aalst

Zachte tinten zoals abrikoos en mintgroen laten zich goed combineren tot een mooi geheel en vormen samen een speelse keuken. Dat luchtige effect wordt nog versterkt door de glazen kastdeuren bovenaan. Maar laat je niet misleiden: de kastdeuren zijn vervaardigd uit stevige eik. Het middendeel van de kastenwand vormt als het ware een afzonderlijke kast die los staat van de apparaten aan beide zijkanten. Het eiland is afgewerkt met een prachtig gespikkeld werkblad in composiet. En heb je al gelet op de bijpassende lampen boven het kook- en afwaseiland? Daar zit zeker en vast elektriciteit in de lucht en dat zorgt voor ‘vuur’werk.

Mijn Keuken Mijn Restaurant Mira en Anne-Sophie
Mijn Keuken Mijn Restaurant Pino en Claudia

De Dovy-keuken van Pino en Claudia in de oude brandweerkazerne in Hasselt

Een zwarte keuken blijft de trend van het moment. Zeker als de keuken gecombineerd wordt met zwarte toestellen en beschikt over een donker werkblad in keramiek. Een topper in zijn soort! In de greeploze kastdeuren in fineer eik gebeitst is de structuur van het hout mooi zichtbaar. Dezelfde houtstructuur komt ook terug in de open regalen boven de toestellen en aan de voorzijde van het kookeiland. Maar de regalen zijn niet uit echt hout maar wel uit laminaat met een houtprint. Mooi effect, nietwaar? In de zwarte keuken komen de felrode kleuren van Pinocchio perfect tot hun recht. Ze vormen een mooi contrast met de zwarte keuken. En heb je al gemerkt dat alle decoratieve elementen verwijzen naar de naam van het restaurant?

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.