Aanspraak maken op de sloop- en heropbouwpremie
Geplaatst op 21 januari 2019 11:15 in Dovy-nieuws

Wie een woning afbreekt en terug heropbouwt krijgt in 13 Vlaamse steden een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Woon je niet in één van deze 13 Vlaamse steden? Dan kan je aanspraak maken op de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie.

Sommige woningen zijn er zo slecht aan toe dat afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere optie is. In 13 Vlaamse steden (Aalst, Antwerpen, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare en Sint-Niklaas) moet je slechts 6% BTW betalen voor het slopen en heropbouwen van een woning. In alle andere steden en gemeenten betaal je 21% BTW. Particulieren die niet in één van die 13 steden wonen, kunnen vanaf 1 maart 2019 een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen. De premie is beperkt tot 1 premie van € 7.500 per bouwproject. De premie kan per bouwproject slechts 1x verkregen worden, ook al gaat het om verschillende gebouwen.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Enkel particulieren die in het Vlaams gewest wonen en die tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019 een omgevingsvergunning hebben ingediend voor sloop én heropbouw en die geen aanspraak kunnen maken op de 6% BTW, kunnen de premie aanvragen.

Voor meer info: www.vlaanderen.be > Bouwen, wonen en energie > Bouwen en verbouwen > Sloop- en heropbouwpremie

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.