Maldegem | Extra actie door wegenwerken
Geplaatst op 1 augustus 2019 12:20 in Dovy-nieuws

De rijweg en de fietspaden van de N9 in Maldegem (tussen het kruispunt met de Gentse Steenweg en zijstraat Brielwegel) bevinden zich in een slechte staat. Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen, start de heraanleg vanaf dinsdag 6 augustus. De wegenwerken zullen duren tot eind dit jaar.

Structureel onderhoud

Het betonnen wegdek van de fietspaden en rijweg wordt eerst gebroken en gestabiliseerd en krijgt daarna een laag asfalt. Ook de greppels, regenwaterafvoerputjes en bermen worden vervangen of hersteld.

Hogere verkeersveiligheid

Om een veilige oversteek over de N9 te realiseren voor de vele fietsers tussen Adegem (bedrijvenzone) en het centrum van Maldegem, komt er een veilige fietsoversteekplaats met middenberm ter hoogte van de Oude Molenweg en de Popkensstraat. Door de aanleg van deze middenberm kunnen fietsers in twee tijden oversteken. Na deze werken worden de Oude Molenweg en de Popkensstraat afgesloten aan de N9 voor gemotoriseerd verkeer. Zo wordt de fietsoversteek extra veilig. Daarnaast komt er een nieuw zebrapad in de Koning Astridlaan en worden de in- en uitritten naar handelszaken en de parkeerstroken duidelijker afgebakend.

De Dovy-toonzaal blijft bereikbaar

Tijdens de ganse duur van de werken blijft de Dovy-toonzaal, gelegen aan de Koning Leopoldlaan 89, via een omweg bereikbaar. Deze omweg staat aangeduid a.d.h.v. bordsignalisatie met 3 mogelijke omleidingsroutes: volg omleiding C.

Wist je ook dat er tijdens de duur van de werken een speciale actie loopt? De 'WEGENWERKENACTIE' is enkel geldig in de toonzaal van Maldegem gedurende de wegenwerken. Profiteer er snel van! Meer info in de toonzaal.

Meer informatie nodig?

Alle info omtrent de wegenwerken en de omleiding is terug te vinden op deze pagina.

Maldegem wegenwerken

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.