Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
5 nieuwe laminaat kleuren
Geplaatst op 25 februari 2022 16:21 in Trends & nieuwigheden

Black Sahara Marble: een gitzwart laminaat met warm witte nerf

Dit laminaat wordt gebruikt als werkblad en spatwand. Het is een opmerkelijk laminaat met een lichte structuur en valt direct op door de sterke aderstructuur. Deze grillige warm witte nerf op een zwarte achtergrond geeft het laminaat een uitzonderlijk karakter en zorgt voor een aparte toets.

Black Sahara Marble laminaat

Tips om te combineren

In een klassieke, landelijke keuken staat deze nieuwe kleur prachtig in combinatie met warm witte kleuren. In een strakke, moderne keuken wordt hij best gecombineerd met effen wit of zwart. Als je keuken een warm accent nodig heeft, dan past laminaat met een houtstructuur uitstekend bij deze nieuwe kleur.

Laminaat Dark Brown Garonne Oak met structuur en kleur van donkere eik

Dit laminaat wordt gebruikt voor kastdeuren, als werkblad en spatwand. Het laminaat in donkerbruine eik voelt aan als echt hout door zijn structuur. De warm bruine ondertoon met zwarte poriën geeft dit laminaat een opvallend en natuurgetrouw karakter.

Tips om te combineren

In een frisse, speelse keuken kun je deze nieuwe kleur combineren met pasteltinten. Een gewaagde, maar geslaagde combinatie! Wil je een opvallend accent steken? Dan zijn kastdeuren in ‘dark brown garonne oak’ met een werkblad in Terrazzo White een goede keuze. Je keuken oogt jong, modern met net dat tikkeltje meer.

Moodboard Dark Brown Garonne Oak

Anthracite Titanite is een warm bruine kleur met antraciete ondertoon

Dit laminaat wordt gebruikt als werkblad en spatwand. De naam ‘antraciet’ is misschien wat misleidend want met het blote oog is het een warm bruin. Toch heeft dit laminaat een iets koudere, meer antracietkleurige ondertoon, zodat hij perfect past bij zowel warme als koude kleuren.

Moodboard Anthracite Titanite

Tips om te combineren

Deze warm bruine laminaatkleur laat zich het best combineren met andere warme kleuren met een antraciete ondertoon. Een combinatie met oranje, roestkleur of koper bijvoorbeeld staat prachtig.

Black Gold Steelbrush: look van geborsteld metaal met warme touch

Dit laminaat wordt gebruikt voor kastdeuren, als werkblad en spatwand. Vanop afstand ziet deze nieuwe kleur er donker uit, maar zodra het licht erop valt komen de goudkleurige lijntjes maximaal tot hun recht. Combineer met lichtere tinten voor een frisse look.

Tips om te combineren

Deze nieuwe kleur heeft vele combinatiemogelijkheden. Kiezelgrijs bijvoorbeeld past er goed bij, maar ook mat zwart of een zwartbruin laminaat. Voor een opvallend accent combineer je deze nieuwe kleur met een gemarmerd wit. Dat geeft een jonge, frisse look als resultaat en springt onmiddellijk in het oog.

Moodboard Black Gold Steelbrush

'Diamant Grey Solid' is een zacht alternatief voor zwart

Dit laminaat wordt gebruikt voor kastdeuren, als werkblad en spatwand. Als zwart iets te hard overkomt, dan kies je voor een zacht alternatief: ‘diamant grey’. De donkergrijze kleur van dit laminaat ziet ‘bijna zwart’ maar komt toch mild en rustig over. De naam ‘Solid’ wijst op een frontlaminaat dat tot diep in de kern gekleurd is.

Moodboard Diamant Grey Solid

Tips om te combineren

De matte laminaatkleur creëert contrast en is heel makkelijk te combineren met diverse hout- of marmerprints. Een keuken met kolomkasten in ‘diamant grey’, gecombineerd met onderkasten in oude eik en een werkblad met marmerstructuur bijvoorbeeld, is een echt pareltje.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.