X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Kookplaten maakt u schoon met een zachte, vochtige spons of vaatdoek en een beetje afwasmiddel. Bij een vitrokeramische plaat doet u dat het best wanneer de plaat nog niet helemaal is afgekoeld. Voor het weghalen van kalk- en vetspatten zijn er tal van schoonmaakmiddelen op de markt. Sommige laten op het glas een beschermende laag achter, waardoor spatten zich bij een volgende kookbeurt minder snel vasthechten. Deze producten kunt u eenmaal per maand ook preventief gebruiken. Wanneer tijdens het koken iets overkookt, veeg het dan met een vochtige vaatdoek onmiddellijk weg. Opgelet: aan een klassieke vitrokeramische plaat kunt u zich verbranden! Zeker overkokende melk of suiker moeten direct worden weggehaald. Wanneer die inbakken op de gloeiende hete zone, raakt uw kookplaat onherroepelijk beschadigd. Bij een inductiekookplaat is het risico op inbranden zo goed als volledig uitgesloten, want tijdens het koken ligt de temperatuur van een inductieplaat veel lager ligt dan bij de klassieke vitrokeramische plaat. Bij hardnekkige vlekken is het aangeraden eerst een speciale schraper te gebruiken - die meestal bij de plaat wordt meegeleverd - en daarna de plaat te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel voor vitrokeramische kookplaten. Een schuursponsje is taboe! Hardnekkige vlekken verdwijnen soms ook met citroen of azijn, maar gebruik deze producten nooit op de omranding van de kookplaat. Warm zeepsop is hiervoor het best geschikt.

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Onze toonzalen zijn terug open
Geniet nu van onze uitzonderlijke acties

Lees meer
Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso