Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Gazpacho van komkommer en appel
Geplaatst op 1 juni 2023 09:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Voor deze maand koos Loïc voor een Gazpacho van komkommer en appel.

Ingrediënten voor 2 personen

3 uien

2 komkommers

7 groene appels

2 stengels dille

2 takjes munt

1 ciabatta

olijfolie

1 teentje knoflook

grof zout

peper

witte azijn

Zo maak je het

1. Schil en snijd de uien in brunoise. Kleur aan in een scheutje olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Laat gedurende 20 minuten op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.

2. Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.

3. Snijd een ciabatta overlangs. Besprenkel met olijfolie. Zet 4 minuten in de oven onder de grill. Keer na twee minuten om.

4. Haal kleine bolletjes uit een komkommer en vier appels met een parisienne. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper. Hak een paar stengels dille en een paar takjes munt heel fijn en meng met de appel- en komkommerballetjes.

5. Pers een komkommer en drie groene appels en de overgebleven eerste appel en komkommer tot sap.

6. Voeg 1 eetlepel appelsap bij de uiencompote.

7. Breng het appel- en komkommersap op smaak met 1 theelepel witte azijn, een beetje grof zout en wat versgemalen peper. Bewaar in de koelkast.

8. Haal de ciabatta's uit de oven. Pel een teentje knoflook en wrijf over het brood. Leg er een flinke lepel uiencompote op.

9. Doe de soep in kommen, verdeel de komkommer- en appelbolletjes erover. Werk af met wat fijngehakte dille en serveer bij de bruschetta.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.