Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Gele curry met coquilles
Geplaatst op 1 maart 2023 09:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Voor de maand maart koos Loïc voor gele curry met coquilles.

Ingrediënten voor 2 personen

400 g langkorrelige rijst

5 sjalotten

4 teentjes knoflook

1 duim gember

1 eetl. kurkumapoeder

1 eetl. korianderzaadjes

1 eetl. komijnzaadjes

1 snufje kaneelpoeder zout en peper

12 sint-jacobsschelpen zonnebloemolie

1 eetl. suiker (palmsuiker)

4 vastkokende aardappelen

1 bokaal visbouillon

1 blik kokosmelk

1 eetl. vissaus

Thaise basilicum

Zo maak je het

  1. Spoel de rijst en kook gaar volgens de instructies op de verpakking, in een kookpot of in een rijstkoker.
  2. Schil en spoel alle ingrediënten voor de gele curry, dat is één sjalot, de knoflook, de gember, het kurkumapoeder, de koriander- en komijnzaadjes, 1 snufje kaneelpoeder, een beetje zout en peper. Doe alle ingrediënten in een hakmolen en mix fijn tot je een gladde currypasta krijgt.
  3. Maak 12 sint-jacobsschelpen schoon of vraag het aan de visboer.
  4. Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje zonnebloemolie. Snijd ondertussen 4 sjalotjes in vieren. Bak ze in de olie tot ze glazig worden. Voeg 4 eetlepels van de currypasta (of gekochte) en een eetlepel suiker toe, idealiter palmsuiker.
  5. Spoel de aardappelen schoon en halveer ze. Voeg toe aan de curry en blus met 40 cl visbouillon. Breng aan de kook en laat gedurende een goede 15 minuten koken op hoog vuur om de aardappelen te garen, maar ook om het vocht te laten inkoken.
  6. Voeg een blikje kokosmelk aan de curry toe en laat nog een paar minuten inkoken op middelhoog vuur. Proef en pas het zoutgehalte aan aan de hand van vissaus. Kruid extra af met peper naar smaak.
  7. Verhit een pan met een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de sint-jakobsschelpen aan op zeer hoog vuur gedurende 30 seconden aan elke kant. Pas vooral op dat je de sint-jakobsschelpen niet te lang bakt.
  8. Schik een portie rijst aan één kant van het bord. De curry met aardappelen aan de andere kant. Versier elk bord met 3 sint-jakobsschelpen en werk af met enkele blaadjes Thaise basilicum.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.