Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
recept loic spaanse bouillabaisse
Geplaatst op 30 maart 2021 09:43 in Recepten

Ingrediënten (voor 6 personen)

Olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 groene paprika

100g Spaanse ham

1 glas witte wijn

1 laurierblad

1 koffielepel gerookt

paprikapoeder

1 handvol amandelen

200g inktvis

500g mosselen

500g venusschelpen

2 glazen visbouillon

2 blikken gepelde

tomaten

6 langoustines

6 gamba’s

200g kabeljauw

200g zeeduivel

Zout & peper

Brood voor begeleiding

Bereidingswijze

- Verhit een grote sauteerpan of paella op een middelhoog vuur

- Snij de ui, twee teentjes knoflook, een rode paprika en een groene paprika in kleine blokjes

- Fruit de groenten in een flinke scheut olijfolie

- Snij de Spaanse ham in kleine blokjes en voeg toe aan de sauteerpan

- Schroei alles dicht voordat je de sauteerpan blust met een glas witte wijn

- Voeg een laurierblad toe, breng op smaak met zout & peper en paprikapoeder en laat enkele minuten inkoken

- Mix een handvol amandelen tot poeder in de keukenmachine en zet opzij

- Snij de inktvis in ringen

- Spoel de mosselen en venusschelpen goed af in koud water

- Doe twee glazen visbouillon en twee blikken gepelde tomaten in de sauteerpan en breng aan de kook

- Voeg de inktvisringen en het amandelpoeder toe en laat tien minuten sudderen

- Leg de venusschelpen en mosselen in de bouillon

- Snij de kabeljauw en zeeduivel in stukjes en voeg toe, samen met de langoustines en gamba’s

- Dek de sauteerpan af en kook de vis 5 tot 10 minuten op een middelhoog vuur

- Serveer met een stuk brood

Credits: Loïc Van Impe - www.loicfood.be

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.