Ingrediënten (voor 6 personen)
Olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
100g Spaanse ham
1 glas witte wijn
1 laurierblad
1 koffielepel gerookt
paprikapoeder
1 handvol amandelen
200g inktvis
500g mosselen
500g venusschelpen
2 glazen visbouillon
2 blikken gepelde
tomaten
6 langoustines
6 gamba’s
200g kabeljauw
200g zeeduivel
Zout & peper
Brood voor begeleiding
Bereidingswijze
- Verhit een grote sauteerpan of paella op een middelhoog vuur
- Snij de ui, twee teentjes knoflook, een rode paprika en een groene paprika in kleine blokjes
- Fruit de groenten in een flinke scheut olijfolie
- Snij de Spaanse ham in kleine blokjes en voeg toe aan de sauteerpan
- Schroei alles dicht voordat je de sauteerpan blust met een glas witte wijn
- Voeg een laurierblad toe, breng op smaak met zout & peper en paprikapoeder en laat enkele minuten inkoken
- Mix een handvol amandelen tot poeder in de keukenmachine en zet opzij
- Snij de inktvis in ringen
- Spoel de mosselen en venusschelpen goed af in koud water
- Doe twee glazen visbouillon en twee blikken gepelde tomaten in de sauteerpan en breng aan de kook
- Voeg de inktvisringen en het amandelpoeder toe en laat tien minuten sudderen
- Leg de venusschelpen en mosselen in de bouillon
- Snij de kabeljauw en zeeduivel in stukjes en voeg toe, samen met de langoustines en gamba’s
- Dek de sauteerpan af en kook de vis 5 tot 10 minuten op een middelhoog vuur
- Serveer met een stuk brood
Credits: Loïc Van Impe - www.loicfood.be