Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Pasta met zalm en broccoli
Geplaatst op 1 oktober 2022 12:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Voor de maand oktober koos Loïc voor pasta met zalm en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen

1 broccoli

olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 groentebouillonblokje

10 cl room

1 basilicumplant

zout en peper

200g farfalle

300 g zalm met vel

1 handvol geraspte kaas

Zo maak je het

  1. Verwarm een ​​pan gezouten water. Breng aan de kook onder deksel.
  2. Snijd de broccoli in stukjes en hou de mooiste roosjes apart. Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Pel en snipper een ui en een teentje knoflook. Bak de ui, knoflook en broccoli (behalve de roosjes) aan. Breng op smaak met een verkruimeld groentebouillonblokje, bevochtigd met een scheutje water en kook 5 minuten tot de broccoli beetgaar is.
  3. Blancheer de kleine broccoliroosjes een tot twee minuten in kokend water. Laat afkoelen in koud water.
  4. Voeg 10 cl room toe aan de broccoli en breng kort aan de kook. Mix daarna tot een gladde crème. Kruid met peper en zout, voeg de blaadjes van een basilicumplantje toe en mix.
  5. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Snijd de zalm in twee gelijke stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag. Kruid de zalmfilets af met peper en zout. Bak 2 tot 3 minuten aan elke kant, beginnend vanaf de velkant. Haal dan van het vuur en laat een paar minuten rusten ​​alvorens te serveren.
  7. Bak de broccoliroosjes een minuut in een pan op hoog vuur voordat u de al dente pasta toevoegt. Voeg de broccoliroom en een handvol geraspte kaas toe, roer goed door.
  8. Schik een portie pasta op het bord, gevolgd door een zalmsteak. Werk af met enkele basilicumblaadjes.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.