Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 rolletje zachte geitenkaas
- 1 eiwit
- 100 gr bloem
- 100 gr paneermeel
- Enkele takjes munt
- 200 gr verse erwtjes (reeds gedopt)
- 1 sjalot
- Een scheutje wittewijnazijn
- Een scheut lookolie
- 1 teen look
- 1 rijpe avocado
- 200 gr diepvrieserwtjes
- Een snuif bicarbonaat
- 1 limoen (sap)
- Een scheutje olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze (25 minuten)
- Dop de verse erwten en hou ze even apart.
- Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.
- Pel de look, hak hem grof en doe samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.
- Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat wittewijnazijn over. Hou even apart.
- Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.
- Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.
- Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.
- Snipper de munt fijn en voeg toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.
- Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.
- Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
- Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.