Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Geplaatst op 13 juni 2024 10:00 in Recepten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 rolletje zachte geitenkaas
  • 1 eiwit
  • 100 gr bloem
  • 100 gr paneermeel
  • Enkele takjes munt
  • 200 gr verse erwtjes (reeds gedopt)
  • 1 sjalot
  • Een scheutje wittewijnazijn
  • Een scheut lookolie
  • 1 teen look
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gr diepvrieserwtjes
  • Een snuif bicarbonaat
  • 1 limoen (sap)
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze (25 minuten)

  1. Dop de verse erwten en hou ze even apart.
  2. Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.
  3. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.
  4. Pel de look, hak hem grof en doe samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.
  5. Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat wittewijnazijn over. Hou even apart.
  6. Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.
  7. Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.
  8. Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  9. Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.
  10. Snipper de munt fijn en voeg toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.
  11. Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.
  12. Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
  13. Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.