Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Recepten van Jeroen Meus Smeus van Meus
Geplaatst op 1 oktober 2023 09:00 in Recepten

Ingrediënten (voor 4 personen)

600 gr Corne de Gatte aardappel

90 gr boter

Een snuifje cayennepeper

1 dl karnemelk

2 el zure room

4 eieren

500 gr ongepelde grijze

garnalen

Een flinke scheut natuurazijn

Enkele takjes bieslook

Enkele takjes kervel

Bereidingswijze (45 minuten)

  1. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Pel de grijze garnalen en houd ze even apart.
  3. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, laat afkoelen onder stromend water.
  4. Breng een hoge pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
  5. Laat de boter smelten in dezelfde pot als die waar de aardappelen in gekookt zijn en laat de boter lichtjes kleuren zodat je een beurre noisette bekomt.
  6. Kruid de hazelnootboter met wat peper en zout, en voeg de karnemelk eraan toe. Tip: De karnemelk mag niet koken, anders gaat hij schiften.
  7. Pel en snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe bij de boter.
  8. Ga kort met een pureestamper door de aardappelen.
  9. Kruid de smeus met cayennepeper en zout, en voeg er de zure room aan toe.
  10. Snipper de bieslook en kervel fijn en meng de kruiden onder de geplette aardappel.
  11. Breek de eitjes in potjes.
  12. Wanneer het water kookt, draai je met een garde in het water zodat je een draaikolk krijgt.
  13. Pocheer de eitjes 2 à 3 minuten in het zachtjes kokende water.
  14. Schep wat van de smeus in een diep bord en leg er een gepocheerd eitje bovenop.
  15. Werk af met de gepelde garnalen.

Tip van Jeroen: Om eitjes te pocheren, breek je ze best eerst in een potje en niet rechtstreeks in de pot.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.