Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 g poke bowl rijst
- 350 cl gezouten water.
- Een flinke scheut Mitsukan
- 3 dooiers
- 1 kl wasabi
- 4 el sriracha
- 2 el natuurazijn
- 1 kl misopasta
- 1 kl tomatenpuree
- Een scheutje water
- 200 g sojaboontjes
- 400 g vlees van Noordzeekrab
- 2 el srirachamayonaise
- 1 el mayonaise
- 0,5 limoen (sap)
- 1 rode chilipeper
- 1 mango
- 1 rode chilipeper
- ½ komkommer of 4 snackkomkommers
- 1 avocado
- 80 g krokante uitjes
- arachideolie
Bereidingswijze (35 minuten)
De rijst (voorbereiding)
- Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
- Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.
Srirachamayonaise
- Doe de dooiers, de wasabi, de sriracha, de natuurazijn, de miso en het water in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet ondertussen de arachideolie er in een straaltje bij.
- Voeg de tomatenpuree toe en mix nog eens. Proef en kruid bij naar smaak.
- Schep het sausje in een knijpflesje of in een kleine spuitzak en bewaar de saus in de koelkast.
Garnituren
- Kook de sojaboontjes kort in gezouten water. Giet ze door een zeef en spoel ze onder koud water.
- Schep het krabvlees in een kom en voeg er enkele eetlepels van je zelfgemaakte srirachamayonaise aan toe. Voeg ook nog gewone mayonaise en limoensap toe.
- Schil de mango, snijd hem in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de chilipeper fijn en meng hem onder de mango.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes. Pel de avocado en snijd hem in plakken.
Afwerking
- Schep een flinke lepel afgekoelde rijst in een kommetje en schep er een quenelle van de verse krabsalade bij. Vul aan met plakjes avocado, een hoopje mango met chilipeper, een lepel van de sojabonen en reepjes komkommer. Werk af met wat extra srirachamayonaise en krokante uitjes.