Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Recept Jeroen van Dagelijkse kost
Geplaatst op 27 maart 2024 14:43 in Recepten

Ingrediënten (voor 4 personen)

Burgers & wedges

  • 4 mooie hamburgerbuns
  • 400 gr. rundgehakt
  • 200 gr. varkensgehakt
  • Een snuif paprikapoeder
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl donker bier
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • enkele jalapeñoschijfjes
  • 1 bokaal grote zure augurken
  • 800 gr. aardappelen (vastkokend)
  • Een goede scheut olijfolie
  • Een flinke snuif cajunkruiden
  • Een snuif grof zout
  • Een snuif Provençaalse kruiden
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 rode ui

Recept Jeroen van Dagelijkse kost

Ranch dressing:

  • 1 teentje look
  • Enkele takjes krulpeterselie
  • Enkele takjes dille
  • ¼ bussel bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • Enkele druppels tabasco
  • Een scheutje worcestershiresaus
  • Het sap van een halve limoen

Bereidingswijze (50 minuten)

De voorbereiding:

- Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

De aardappelwedges:

- Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.

- Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.

De burger:

- Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de uien, snijd in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.

- Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.

- Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.

- Pel de rode ui en snijd in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.

De ranch dressing:

- Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.

- Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.

Afwerken en serveren:

- Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.

- Leg de onderkanten van de buns op een bord en lepel er flink wat van het gebakken gehakt op. Dek af met de bovenkant van de bun. Serveer met de sla en de aardappelwedges. Werk af met wat extra dressing.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.