Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Recept van Loïc Van Impe
Geplaatst op 1 februari 2023 12:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Voor de maand februari koos Loïc voor Toast Kannibaal.

Ingrediënten voor 6 personen

500 g bavette

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 ansjovis

1 handvol platte peterselie

1 pot zongedroogde tomaatjes

1 pot kapperbessen

2 el mosterd

100 g Parmezaanse kaas

1 brood

1 bosje radijsjes

50 g amandelen

Zout en peper

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees fijn tot bijna gehakt. Een kleine tip: leg het vlees een uurtje in de vriezer als je tijd hebt. Het vlees wordt wat taaier en makkelijker te snijden.
  2. Doe het gehakte vlees in een grote slakom in de koelkast. Snijd intussen twee sjalotten en een half teentje knoflook heel fijn, evenals twee ansjovis, 1 handvol bladpeterselie, 200 g zongedroogde tomaten en 15 kapperbessen. Bewaar ongeveer tien kappertjes om de toast af te werken.
  3. Voeg alles toe aan het gehakte vlees, alsook 2 eetlepels mosterd en 50 g geraspte Parmezaanse kaas. Meng goed. Proef en pas kruiding aan met zout, peper en olie (uit de pot zongedroogde tomaten). Bewaar in de koelkast.
  4. Snijd zes grote sneden brood. Rooster ze kort in de broodrooster. Zodra de toastjes klaar zijn, wrijf ze stevig in met een teentje rauwe knoflook.
  5. Verwijder het loof van de radijzen, spoel het goed af met koud water en doe ze in een kleine hakmolen. Snijd de radijzen in vier en houd apart voor de dressing.
  6. Voeg de rest van het teentje knoflook toe aan het radijsloof, evenals 50 g Parmezaanse kaas, 50 g amandelen, 4 el olijfolie (uit de pot zongedroogde tomaten), zout en peper. Mix fijn tot pesto.
  7. Bestrijk de toastjes met een dun laagje pesto. Besmeer rijkelijk met het gekruid vleesgehakt en werk af met enkele blaadjes platte peterselie, kappertjes, radijsjes en versgemalen peper.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.