Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Recept Vol au vent
Geplaatst op 1 januari 2023 12:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook dus elke maand mee en wordt zelf ook zot van koken. Voor de maand januari koos Loïc voor een Belgische klassieker.

Ingrediënten voor 6 personen

1 gebraden kip (of 800 g ander gevogeltevlees)

40 cl kippenbouillon

500 g gemengd gehakt

Olijfolie

500 g champignons

Zout, peper

500 g cappellini

50 g boter

50 g bloem

20 cl room

1 handvol peterselie

Zo maak je het

  1. Voor de basis van dit recept heb je het vlees van een gebraden kip nodig. Van het kippenkraam, van een gebraden kip die je over hebt of gewoon door zelf een kip te braden. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 °C. Smeer de kip in met een dun laagje olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 1 uur op 180 °C. Bedruip elk kwartier met een beetje kookvocht. Laat daarna de kip nog minimaal 15 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  3. Pluk het vlees van de kip. Het karkas (indien van toepassing) doe je in een kookpot, voeg 40 cl kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat trekken terwijl je de gehaktballen en champignons klaarmaakt.
  4. Rol kleine balletjes gehakt en bak ze bruin in een grote pan met een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en hou binnen handbereik.
  5. Snijd de champignons in vieren en bak ze in dezelfde pan als de gehaktballen. Breng op smaak met peper en zout en hou eveneens apart.
  6. Kook de pasta al dente in kokend water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Doe 50 g boter in de pan van de champignons en laat smelten. Voeg 50 g bloem toe. Roer een minuut op een hoog vuur goed om en blus af met (de gefilterde) kippenbouillon. Voeg de gehaktballen, champignons en kip in de sauspan. Verwarm goed alvorens 20 cl vloeibare room toe te voegen. Hou warm op een laag vuur.
  8. Hak een bosje peterselie fijn. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en verdeel over de saus. Werk af met de peterselie en serveer.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.