Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Loïc Van Impe zomerse pita
Geplaatst op 1 augustus 2023 09:00 in Recepten

Loïc stelt je elke maand een heerlijk recept voor, om duimen en vingers bij af te likken. Kook elke maand mee en wie weet word je zelf ook zot van koken. Om de zomer af te sluiten koos Loïc voor een zomerse pita.

Ingrediënten voor 4 personen

¼ rode kool

250 ml ciderazijn

1el suiker

1 el komijnzaad

1 el korianderzaden

1 ½ citroen

1 zoete ui

3 teentjes knoflook

2 tomaten

1 komkommer

olijfolie

1 aubergine

4 merguez worstjes

2 el tahin

4 el Griekse yoghurt

1 plantje munt

4 Libanese platbroden

zout en peper

peterselie

Zo maak je het

  1. Snijd de kool met een keukenmachine of met de hand zo fijn mogelijk. Meng in een grote pot 250 ml azijn, 1 el suiker, een flinke snuf zout, versgemalen peper, 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad. Goed schudden om het zout en de suiker op te lossen. Snijd de citroen in 4, hak 2 teentjes knoflook fijn en doe ze in de pot, tussen de kool. Minstens 2 uur laten trekken, bij voorkeur een nacht voor het opdienen.
  2. Verhit een grote grillpan op hoog vuur met een beetje olijfolie.
  3. Schil en snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 5 tot 10 minuten uitlekken. Maak overlangs een insnijding in de merguez worsten.
  4. Knoflooksaus: rasp een teentje knoflook fijn in een kom. Voeg een beetje zout en peper toe, 2 flinke eetlepels tahin, 4 el Griekse yoghurt. Goed mengen.
  5. Grill de aubergines en merguez worstjes, op de snijkant, 5 tot 10 minuten.
  6. Snijd de tomaten en 1 ui in kleine blokjes, evenals een komkommer. Verwijder de zaden indien nodig. Meng de groenten met een beetje olijfolie, zout, peper, het sap van 1/2 citroen, een beetje gehakte munt.
  7. Haal de merguez worstjes en aubergine van de grill, hak ze fijn met een mes om een homogeen mengsel te krijgen. Voeg wat gehakte peterselie, knoflooksaus toe en meng goed.
  8. Besprenkel elk platbrood met een beetje water en verwarm ze 1 minuut in de magnetron, op maximaal vermogen aan elke kant.
  9. Besmeer de pitabroodjes met looksaus, schik er een kwart van de merguez mengeling en tomatensalade op en werk af met wat opgelegde rode kool. Smakelijk!

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.