Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Floortje en Nadia zijn 4 jaar samen en klaar voor de volgende stap in hun leven. Ze zijn op zoek naar een geschikte woning en doen hiervoor beroep op de professionele kennis van makelaar Béa van ‘Blind Gekocht’. Na aankoop van de woning rest hen nog een piepklein budget voor de binnenhuisinrichting, dus moet interieurarchitect Bart creatief omgaan met de inrichting van de keuken. Maar kijk eens naar het resultaat: wat een pracht van een open keuken in zachte tinten. Echt helemaal naar de smaak van Floortje en Nadia.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Duffel voor en na

De imposante keuken wordt omgetoverd tot een lieflijke keuken

De witte keuken in de woning van Floortje en Nadia kwam redelijk bombastisch over door de kleine ruimte die gevuld werd met vele kasten, een opvallende dampkap en de langwerpige handgrepen die prominent aanwezig waren. In een gesprek met interieurarchitect Bart vertelden Floortje en Nadia dat ze graag een open keuken wensten in zachte kleuren, een makkelijk te onderhouden keuken met een girly look, eenvoudig maar mooi, en het liefst nog voor een klein budget. Bart nam de uitdaging aan en creëerde deze prachtige keuken voor de dames.

Muur uitbreken voor meer ruimte in de keuken

Om ruimte te creëren in de compacte keuken, liet interieurarchitect Bart een deel van de oude muur tussen de eetkamer en de keuken verwijderen. Dat zorgt direct voor een open gevoel. Op de plaats waar vroeger de muur stond, komt er nu een klein schiereiland waar Floortje en Nadia het ontbijt kunnen nuttigen of samen genieten van een aperitiefje na een lange werkdag.

Blind Gekocht Duffel
Blind Gekocht Duffel

Kastdeuren in zachte, natuurlijke kleuren

Witte kasten geven altijd een ruimtelijk gevoel. De kolomkast met grote inbouwkoelkast en de onderkasten zijn vervaardigd uit wit kerngekleurd frontlaminaat. Dat is een speciale uitvoering waarbij het laminaat in de massa gekleurd is. Daardoor is het fijne donkere lijntje – hét kenmerk van oerdegelijk laminaat – helemaal niet meer zichtbaar en het geeft de keuken een strakke look.

Om de keuken een kleuraccent te geven, koos Bart voor een rij bovenkasten in fjordgroen. Het gebruik van twee verschillende kleuren is zeer trendy en vooral zachte tinten zijn erg in trek.

Het gebruik van zachte kleuren worden verdergezet in het werkblad met een lichte houtstructuur. Op die manier is de combinatie van natuurtinten compleet. De muurbank in dezelfde lichte houtstructuur maakt de verbinding tussen de kasten. Dat is ideaal om wat decoratie of kookboeken op te plaatsen.

Praktische opbergmogelijkheden en gebruiksgemak

De onderkasten werden zeer praktisch ingericht met brede pottenladen onder het kookgedeelte en ook een binnenlade om het bestek overzichtelijk op te bergen. Omdat Floortje en Nadia een makkelijk te onderhouden keuken wilden, werd de binnenkant van de kasten afgewerkt met glanzend laminaat. Dat is heel onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen het schuiven van potten en pannen in de kasten. Zo kwam Bart tegemoet aan al hun wensen en realiseerde hij de keuken van hun dromen.

Blind Gekocht Duffel

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen