Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Paul en Sarah wonen momenteel in een 300 jaar oude gerenoveerde koeienstal die vroeger deel uitmaakte van een hoeve. De authentieke bouwstijl sprak hen aan maar met de komst van hun 5 kinderen ontbreekt het hen vooral aan privacy. Daarom kocht makelaar Béa van Blind Gekocht voor het gezin een ruime woning om te verbouwen in Kortenberg. De keuken kreeg een totale make-over en werd vooral heel efficiënt ingericht met drie kleurblokken die elk hun eigen functie hebben.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor

De zoektocht naar een geschikte woning

In de huidige woning was het onhoudbaar geworden voor het 7-koppig gezin van Paul en Sarah om op die manier verder te leven. De 4 kinderen slapen allemaal samen op de bovenverdieping in één ruimte en de jongste van 2 jaar slaapt bij de ouders op de kamer. Door het leeftijdsverschil houden ze elkaar ’s nachts wakker met als gevolg dat Paul en Sarah oververmoeid zijn. Na een intense zoektocht van 5 jaar geven ze de opdracht door aan het team van Blind Gekocht dat voor hen een geschikte woning verbouwde in Kortenberg.

Blind Gekocht Kortenberg
Blind Gekocht Kortenberg na

Keuken en badkamer omvormen tot één grote leefkeuken

De keuken in de nieuwe woning was te klein voor een gezin met vijf kinderen, dus besloot de interieurarchitect om twee ruimtes samen te voegen. De keuken en badkamer die op de benedenverdieping lagen, werden omgetoverd tot één grote ruimte zodat de keuken een echte leefkeuken werd voor deze grote familie.

De langwerpige ruimte die zo ontstond, werd efficiënt ingedeeld en bestaat nu uit een lange kastenwand in laminaat. Hij werd opgedeeld in drie blokken met drie verschillende kleuren en elk hun functie: abrikooskleurige kasten voor de kookzone, fjordgroen voor de spoelzone en kasten in kasjmier voor de waszone waar de ingebouwde wasmachine en droogkast zich bevinden. Het werkblad is uitgevoerd in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur als de kastdeuren, zodat het blokeffect met de trendy kleuren nog versterkt wordt.

Kastruimte in overvloed

Een groot gezin heeft uiteraard veel opbergruimte nodig en daar heeft de interieurarchitect handig op ingespeeld. Links en rechts van het kookgedeelte bevinden zich hoge kolomkasten en onder het kookgedeelte kan Sarah alle potten en pannen opbergen in de 6 ruime pottenladen met geïntegreerde bestekladen. Naast de grote koelkast is er een kleine diepvriezer ingebouwd. In de spoelzone zien we onder het aanrecht nóg 2 geïntegreerde bestekladen, een pottenlade en twee kasten met legplanken.

De interieurarchitect heeft goed nagedacht over plaatsbesparende maatregelen en daarom creëerde Dovy in de waszone een dubbele kolomkast. In de linkerkast staan de wasmachine en droogkast boven elkaar en in de rechterkast is er plaats voor wasproducten en klein gerief. Zo moet er geen aparte wasruimte voorzien worden.

Blind Gekocht Kortenberg
Blind Gekocht Kortenberg

Tot op de millimeter nauwkeurig maatwerk

Om het ruimtelijk aspect te benadrukken, werd door Dovy heel wat precisiewerk verricht. Alle kasten komen tot 2 cm onder het plafond. Zo krijgt het gezin niet alleen veel meer opbergruimte, maar ook een bijzonder open gevoel. De toestellen werden speciaal geselecteerd en afgestemd op de grootte van het gezin: de oven is 90 cm breed en de kookplaat beschikt over 6 kookvlakken. De microgolf werd handig weggewerkt in een keukenkast. Hij bevindt zich op werkhoogte en staat net voor de technische ruimte zodat hij aan het oog onttrokken wordt.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen