Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De gitzwarte keuken van broer Junior en zus Laura staat letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van de belangstelling in hun gerenoveerde vakantiewoning in Durbuy. Het is een opvallende blokconstructie die rond de berging is gebouwd en alle aandacht opeist in de witgeschilderde ruimte.

Blokconstructie rond de berging

Broer en zus Junior en Laura hebben een heel origineel idee uitgewerkt in hun vakantiehuis. Ze kozen ervoor om de keuken in een blokconstructie rond de berging te bouwen. Deze opstelling heeft meerdere voordelen. De ruimte rond de eettafel blijft open en hier kunnen makkelijk 4 tot 6 personen plaatsnemen. De uitkijk vanuit beide ramen op de groene omgeving blijft behouden. Aan de kant van de eettafel bevindt zich de frigo, dat is makkelijk om snel nog een drankje uit te nemen. Het duo heeft een pientere opstelling uitgewerkt die enkel maar voordelen biedt zodat de beperkte ruimte toch groot, open en lichtrijk blijft.

Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - zijaanzicht keuken
Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - vooraanzicht keuken vakantiehuis

Vernuftige opstelling

Over de indeling van de kasten heeft het duo goed nagedacht. De vaatwasser bevindt zich links van de spoelbak en het gasvuur en oven kregen een plaats direct naast de spoelbak. Dat is supermakkelijk om groenten te spoelen en ze direct in de kookpot of ovenschaal te leggen. Er is geen verplaatsing nodig, dus ook geen gedruppel op de vloer van natte handen. In de onderkast in de hoek plaats je de borden, zodat je makkelijk de tafel dekt zonder veel over en weer te lopen. De frigo zit aan de kant van de eettafel met de kolomkast ernaast. Deze hoge kast opent langs de zijkant en biedt zelfs ruimte voor jassen, sjaals, schoenen of handtassen. Makkelijk als je direct de chalet binnenkomt na een koude winterwandeling. Junior en Laura hebben werkelijk aan alles gedacht.

Kastdeuren in laminaat

In een vakantiewoning is een makkelijk en snel onderhoud van de keuken een must. Daarom kozen Junior en Laura steevast voor kastdeuren en een werkblad in laminaat. Het grote voordeel daarvan is dat laminaat een gesloten oppervlak heeft. Er kan dus geen vuil intrekken. Zelfs de zwarte kastdeuren zijn makkelijk te reinigen met een vod en wat afwasmiddel. En aangezien de binnenkant van de kasten vervaardigd is in glanzend laminaat is het reinigen van deze keuken kinderspel.

Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - keukenkastdeuren
Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - werkblad

Een werkblad dat lijkt op graniet

Graniet is vooral geliefd omwille van zijn luxueuze uitstraling. Maar deze chique uitstraling kan je evengoed bekomen met laminaat, een budgetvriendelijker alternatief, moeten Junior en Laura gedacht hebben bij de keuze van het werkblad. Uit het ruim assortiment van kleuren pikten ze er onmiddellijk het nieuwe laminaat “Black Sahara Marble” uit. Op de gitzwarte achtergrond loopt een prominente goudkleurige ader, soms breder, soms iets smaller maar steeds in een grillige vorm zodat de tekening lijkt op echte graniet. Is het gezichtsbedrog? Misschien wel, maar dat maakt deze keuken nu net zo chic en uniek.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen