Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De woning van het nieuw samengesteld gezin van Tine en Marijke was veel te krap geworden voor henzelf en hun vier kinderen. Daarom kreeg het huis een totale make-over, inclusief een gloednieuwe, gerieflijke keuken in modern-klassieke stijl met een kleurrijke twist. Dovy realiseerde voor hen de keuken van hun dromen.

Verlichting aan Verlichting uit

Te krappe keuken

De keukenruimte op zich was wel aanwezig, maar je kon dit amper een keuken noemen. Het was eerder een allegaartje van enkele gammele kastjes op poten en legplanken erboven om alle keukengerief op te stapelen. De keukenconsultant van Dovy kreeg dus carte blanche om in deze ruimte een gerieflijke keuken te installeren in een modern-klassieke stijl.

Keuken in modern-klassieke stijl

Om in lijn te blijven met de stijl van de woning en daarbij het retro-aspect niet uit het oog te verliezen, koos de keukenconsultant voor een nieuwe keuken in modern-klassieke stijl. De basis blijft klassiek, maar krijgt een moderne twist. Het resultaat is een keuken boordevol klassieke elegantie en modern comfort. Een keuken in deze stijl oogt niet alleen sierlijk maar ook luxueus en royaal.

Verlichting aan Verlichting uit
Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Tine en Marijke - elegante mosgroene keuken

Een klassieke dubbele kaderdeur

De kastdeuren van het keukenmodel Deli hebben een dubbel kader. Een heel smal kader aan de buitenrand, gevolg door een breder kader. Dat geeft de kastdeur een klassieke uitstraling. Ook het handvat draagt daaraan bij.

Een moderne opvallende kleur

De nieuwe keuken van Tine en Marijke springt in het oog door zijn opvallende mosgroene kleur. Zowel de plinten, zijkanten, kastdeuren als de twee legplanken zijn uitgevoerd in dezelfde mosgroene kleur. Dat zorgt voor een moderne twist, samen met het Terrazzo werkblad. Het is een gespikkelde composiet die perfect in het geheel past en die vooral makkelijk is in het onderhoud. En dat is nodig met vier tieners in huis.

Kastdeuren geopend Kastdeuren gesloten
Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Tine en Marijke - spatwand

De voordelen van een tweewandige keuken

De interieurarchitect tekende een tweewandige keuken, ook wel parallelkeuken genoemd. Dat is een keuken die uit twee rechte delen bestaat, die tegenover elkaar staan. Zo gebeurt het afwassen en koken aan de ene kant en het koelen en warmen langs de andere kant van de keuken. Zeker in een smalle ruimte is een tweewandige keuken de perfecte oplossing. Dit zorgt voor meer open ruimte en bewegingsvrijheid. Je kan er ook makkelijk doorlopen.

Aangezien er geen hoekkasten aanwezig zijn, kun je de beschikbare keukenruimte optimaal benutten. Alleen maar voordelen dus. Tine en Marijke zijn in de wolken met hun nieuwe keuken. Hij wordt vast en zeker het paradepaardje in hun huis.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen