Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In Herzele paalt de woning van het gezin van Yanna aan de woning van mama Kristine. Het zijn twee identieke, gespiegelde woningen. Terwijl mama Kristine koos voor een landelijke keuken van Dovy, gaat de voorkeur van het jonge gezin uit naar een moderne keuken, liefst in een combinatie van zwart met warme houttinten. Interieurarchitect Bart willigde al haar wensen in en ontwierp een schitterende keuken met kastenwand in houtkleur en een zwart eiland. Het resultaat is verbluffend.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na of bekijk de keuken van mama Kristine op deze pagina: klik hier.

Na Voor
Blind Gekocht Herzele Yanna

Kastenwand en eiland

Net zoals bij mama Kristine, bestaat de keuken van dochter Yanna en haar gezin ook uit 2 delen, een kastenwand en een eiland. De kastenwand is het warme hart van de keuken. Hier wordt gebakken en gebraden, gestoofd en gestoomd, geroosterd en opgewarmd. Het eiland dient om af te wassen en op te bergen.

De kastdeuren van de zandkleurige kastenwand zijn vervaardigd uit laminaat met houtstructuur, net zoals de muurbank en het werkblad. Op die manier vormt de kastenwand één mooi geheel. Om contrast te bieden, koos interieurarchitect Bart voor een eiland met kastdeuren in zwart fineer eik. Dat is een dun laagje eik dat gekleefd wordt op een stabiele meubelplaat. Zo trekt het hout niet krom onder invloed van wisselende luchtvochtigheid. En heb je gezien dat de handgrepen afgestemd zijn op elkaar? De kasten boven het kookgedeelte zijn greeploos, maar kregen handige klapdeuren. Dat is makkelijk om tijdens het kookproces snel de kastdeur open te klappen om iets uit te nemen. En een bijkomend voordeel is dat je nooit je hoofd stoot aan een openstaande kastdeur want ze klapt gewoon omhoog.

Half afgesloten keukeneiland met werkblad in natuursteen

Yanna was van in het begin al voorstander van een gesloten keukenruimte, maar dat strookt niet met een hedendaagse, moderne keuken. De dag van vandaag maakt de keuken deel uit van de leefruimte. Daarom heeft interieurarchitect Bart een ingenieuze oplossing bedacht: het eiland wordt rondom rond ingesloten door een opstand, zodat inkijk niet mogelijk is. Zo kan Yanna makkelijk een praatje maken met haar gasten, terwijl ze snel enkele glazen omspoelt of de groenten wast.

Het zwarte werkblad in natuursteen geeft het eiland een robuuste uitstraling. Natuursteen is een uiterst duurzaam materiaal met een unieke tekening. Dat geeft de keuken een luxueuze afwerking. Om het geheel compleet te maken, is de spoelbak in onderbouw en ook de kraan in dezelfde kleur.

Blind Gekocht Herzele Yanna
Blind Gekocht Herzele Yanna

Handige pottenladen met binnenlade

Legplanken zijn 'out', uittrekbare laden zijn ergonomisch

Onder de gaskookplaat werden 2 onderkasten geïnstalleerd met dubbele pottenladen, waarvan één met een geïntegreerde besteklade. Ze zijn breed en diep om ruimte te bieden aan potten, pannen én het dagelijks servies. Dat is handig omdat Yanna zo alles binnen handbereik heeft.

Geslaagde kleurcombinatie

Yanna en haar gezin waren in de wolken met hun nieuwe keuken. Ze vonden vooral de kleurcombinatie prachtig en de oplossing om een halfopen keuken te maken, daar hadden ze zelf niet aan gedacht. Daarom vonden ze het ideaal om beroep te doen op de kennis van een interieurarchitect die met je meedenkt en oplossingen aanreikt voor zaken waar je in eerste instantie zelf niet aan denkt.

Blind Gekocht Herzele Yanna

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen