Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het leven na een zwaar arbeidsongeval kan uitdagend zijn. Het huis van Kevin in Kapellen moest dringend aangepast worden aan zijn noden als rolstoelgebruiker. Koken voor zijn gezin was een helse beproeving geworden en daarom deed Extreme Makeover Vlaanderen beroep op de kennis en vakkundigheid van Dovy om een functionele én stijlvolle keuken te creëren. Een meesterlijk ontwerp en een prachtige realisatie is het resultaat.

Voor Na

Keuken op maat van een rolstoelgebruiker

Een eenvoudige, maar efficiënte indeling was een must. Daarom ontwierp de keukenconsultant de keuken van Kevin samen met een ergotherapeut. De keuken bestaat uit twee delen: een beweegbaar kook- en spoelgedeelte en een koffiecorner in een lage kastenwand. Zo blijft er voldoende ruimte over zodat Kevin zich moeiteloos met zijn rolstoel in de keuken kan bewegen.

Er werd ook aandacht geschonken aan de keukenstijl want de woning is modern en strak ingericht. Daarom koos de keukenconsultant voor kastdeuren in wit laminaat. Om het gebruiksgemak voor Kevin te verhogen, kregen de kasten een langwerpig zwart handvat. Op die manier wordt de eenheid met de zwart-wit combinatie in huis gewaarborgd én kan Kevin de kastdeuren makkelijk vanuit zijn rolstoel openen.

Hoog-laag werkblad, aangepast aan de gebruiker

Het centrale werkblad is vervaardigd uit keramiek, een stevig en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk materiaal. Met een eenvoudige druk op de knop kan Kevin het werkblad, inclusief de spoelbak met kraan en de inductiekookplaat, naar de gewenste hoogte brengen. Als iemand anders wil koken, dan drukt die persoon op de knop en het werkblad wordt op zijn hoogte gebracht. De oven is slim geplaatst op Kevins werkhoogte en dat maakt het koken nog comfortabeler.

Verlaagd werkblad Verhoogd werkblad
Laag Hoog

Hoog-laag hangkast

De hangkast biedt meer dan alleen maar opbergruimte. Het is een toonbeeld van innovatief ontwerp. Met een druk op de knop komt de kast iets naar voor en vervolgens omlaag. Zo heeft Kevin makkelijk toegang tot het dagelijks servies. Daarnaast garandeert de dampkap, die bediend wordt via afstandsbediening, een frisse kookervaring.

Rolstoelvriendelijke koffiehoek

De koffiecorner is strategisch laag ingeplant in de kast tegen de muur. Zo kan Kevin zonder hulp ’s morgens zijn koffie zetten. Dankzij de afgeronde hoeken van de kast manoeuvreert hij op een comfortabele manier tussen het kookgedeelte en de koffiecorner.

Voor de lunch of het avondeten maakt Kevin gebruik van de ruime pottenlade onder de koffiecorner om alles netjes op te bergen.

Extreme Makeover Kapellen - witte keuken met verstelbare kasten en werkblad
Extreme Makeover Kapellen - witte keuken met verstelbare kasten en werkblad

Vaatwasser binnen handbereik

In deze keuken heeft Dovy de vaatwasser op werkhoogte van Kevin geplaatst. Dat is niet alleen makkelijk voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen met rugproblemen bijvoorbeeld. Of mensen die simpelweg op zoek zijn naar het grootste gebruiksgemak in hun keuken. Dankzij die opstelling zorg je ervoor dat je je niet constant moet bukken. De vaatwasser vullen of ledigen wordt op die manier een moeiteloze klus.

De persoon op de foto's is een figurant

Meer over aangepaste keukens

Kevins optimisme is het ultieme bewijs van Dovy’s expertise. Hij had nooit gedacht dat een keuken zowel praktisch als mooi kon zijn. Voor Kevin is het een droomkeuken die zorgvuldig ontworpen is voor optimaal comfort. Het ultieme bewijs dat gebruiksgemak op maat en elegantie hand in hand gaan.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen