Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het interieur van de ruime, alleenstaande villa uit de jaren zeventig was oubollig en dringend aan vernieuwing toe. Het team van Blind Gekocht kocht de woning voor Jan en Kim. De keuken kreeg een totale make-over. Twee keukenmodellen werden samengevoegd tot een landelijk modern geheel met veel wit en een warme houttoets als hoofdkleuren.

Na Voor

Eiken keuken en bijkeuken samenvoegen

De keuken in de woning bestond uit 2 delen. Een grote, ruime keuken in eik met een indrukwekkend kook- en kastgedeelte en daarachter, in een apart afgesloten ruimte, een kleine, langwerpige bijkeuken. De eiken keuken deed eerder dienst als sierkeuken voor de gasten, terwijl er dagelijks gekookt werd in de bijkeuken. Hoog tijd dus om van beide ruimten één groot geheel te maken. De muur tussen de keuken en bijkeuken werd daarom gesloopt.

Aangepaste opstelling

Om het zicht naar de tuin te optimaliseren, besloot de keukenconsultant om de opstelling van de keuken te veranderen: links werd een kastenwand geïnstalleerd en daartegenover is er het eiland om gezellig aan te zitten of een kleinigheidje af te wassen. Het kookgedeelte blijft tegen de muur met zijdelings zicht naar buiten.

Blind Gekocht - Keuken Jan & Kim - ruime keuken met veel daglicht en vol praktische vondsten
Blind Gekocht - Keuken Jan & Kim - ruime keuken met veel daglicht en vol praktische vondsten

Samensmelten van twee keukenmodellen

Het keukenmodel “Provence 10” wordt gebruikt voor de kastenwand. De kastdeuren zijn vervaardigd uit fineer eik en hebben een verticale lijnenstructuur om de 10 cm. Zo krijgt de keuken een landelijk effect. Model “Toronto” heeft effen kastdeuren in laminaat en dat zien we in zowel het kook- als afwaseiland. De kleine, zwarte handgrepen op beide modellen vergemakkelijken het openen van de kastdeuren. Ze voegen een subtiele toets toe aan de witte keuken.

Heb je erop gelet dat de dampkap mooi weggewerkt is dankzij het laminaat errond? Da’s heel spitsvondig!

Werkblad in laminaat

Beide werkbladen, voor het kookgedeelte én voor het eiland, zijn in laminaat met de look van eik. Dat is een bewuste keuze van de keukenconsultant omdat laminaat een stevig materiaal is dat niet alleen hygiënisch is, maar ook makkelijk in het onderhoud. En dat is zeker nodig met kleine kindjes in huis die al wel eens iets laten vallen of morsen op het werkblad. Een veeg met de vod en het werkblad is weer proper. Makkelijk. Zo hoeven Jan en Kim minder tijd te steken in het poetsen en hebben ze meer tijd om zich volledig te wijden aan hun gezin.

Blind Gekocht - Keuken Jan & Kim - ruime keuken met veel daglicht en vol praktische vondsten

Bekijk de keuken van Jan en Kim uit Lennik in Virtual Reality

3d-ontwerp bekijken

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen