Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Bij de familie Peeters komt gezelligheid op de eerste plaats. Hun nieuwe keuken moest een leefkeuken worden waarin gebruiksgemak primeert. Een U-vormige keuken met veel kastruimte, voorraadladen, een stoomoven, een Quookerkraan, een apothekerskast, een flessenrek voor de oliën, bestekladen, een makkelijk te onderhouden werkblad, een afvalsysteem, stevige kastdeuren en… liefst alles binnen hun vooropgesteld budget. De keukenconsultant van Dovy verenigde al hun eisen in een prachtige keuken. We ontmoeten Ellen, de sympathieke vrouw des huizes die ons graag een woordje uitleg geeft.

Hoe ben je bij Dovy Keukens terechtgekomen?

“Mijn ouders hebben een paar jaar geleden een Dovy-keuken laten plaatsen en zijn er heel tevreden over. Ik wilde dus zeker eens langsgaan om te luisteren naar de mogelijkheden.”

Klantgetuigenis Peters - overzicht
Groene keuken - zijaanzicht

Had je zelf al een bepaalde indeling in je hoofd toen je de toonzaal binnenstapte?

“Onze architect had eerst plannen gemaakt met een eiland en een wandkast. Maar ik wilde altijd al een keuken in U-vorm. De plaatsing van de spoelbak en kastruimte vond ik heel belangrijk. De keukenconsultant heeft meegeholpen om na te denken over de plaatsing van de oven en stoomoven, de Quooker, de indeling voor het afvalsysteem en ook tips gegeven om de keuken beter in te richten. Laat ons zeggen dat we een basisidee hadden. De kennis en ervaring van de keukenconsultant heeft gezorgd voor de juiste aanpassingen en de juiste plaatsing om er een praktische keuken van te maken.”

Geef eens een paar concrete voorbeelden

“Wel, een suggestie was om de ovens naast elkaar te plaatsen, dat is veel handiger want ik ben niet zo groot. Hij heeft ook geholpen met de plaats van de vaatwasser zodat iedereen errond kan. Daar zijn we blij mee. Een lage lade voorzien zodat de kinderen hun eigen kinderservies kunnen uitnemen en meehelpen om de tafel te dekken, was ook een goede suggestie. De besteklade werd van plaats gewisseld zodat het makkelijk is om bestek uit te halen als ik aan het koken ben. Dat zijn misschien allemaal kleine zaken waar wij niet aan denken, maar die het koken eenvoudiger maken.”

Groene keuken - klantgetuigenis Peeters
Groene leefkeuken met en zonder handgrepen - groene kasten met handgreep

Waarom koos je voor een mix van 2 keukenmodellen, één met en één zonder handvat?

“Wij wilden een keuken in moderne stijl, maar met een sterk leefgevoel. Ik hou veel van groen”, vertelt Ellen. “Bij de mosgroene kastdeuren in laminaat koos ik een zwart handvat, want dan voelt het geheel warmer en minder strak aan. Ik combineerde dit met witte kastdeuren in laminaat, maar dan zonder handvat. Hout vind ik te landelijk qua stijl. Ik hou van dingen die asymmetrisch zijn. Het mag gerust een gezellige leefkeuken zijn met een hoek af, dat zie je hier trouwens overal in huis, het mag wat losjes zijn. De kinderen moeten kunnen opgroeien in een keuken met een natuurgevoel, veel planten, veel groen.”

Naast de gekende Dovy-kwaliteit speelt ook de service een rol. Hoe heb je dat ervaren?

Ellen antwoordt: “De keuzes die je moet maken zijn ingrijpend en belangrijk, maar we hadden direct een goed gevoel bij Dovy. We kregen ook veel hulp en advies van de keukenconsultant en ik heb veel mails gestuurd met vragen, die werden altijd correct beantwoord. De lijst met de te bespreken punten werd gestructureerd aangepakt. Ik wilde bijvoorbeeld graag de kastenwand volledig dichtmaken tot aan het plafond, maar de keukenconsultant gaf de raad om dat niet te doen en de rechterzijde open te houden. Enerzijds omdat de wand dan één groot blok zou worden en anderzijds zou het ons financieel beter uitkomen. Dat was een eerlijk advies en we zijn blij dat we het gevolgd hebben, want nu straalt de keuken meer rust uit en hebben we aan de rechterzijde nog een gezellig koffiehoekje.”

Groene keuken - zwarte spoelbak en kraan

“Het hele traject is eigenlijk vlot verlopen, ook de levering en de plaatsing. Initieel was er een foutje met de spoelbak, maar tegen dat het werkblad eraan kwam, was het probleempje al opgelost. Dat kan altijd eens gebeuren, maar het is belangrijk dat het meteen wordt opgelost. We zijn heel tevreden over de begeleiding in de verschillende stadia, de eerlijke tips die we kregen en het feit dat de keukenconsultant met je meedenkt.”

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen