Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Younes en Eline (Beringen) houden van kleur en dat zie je direct in de woning die ze eigenhandig verbouwen voor het tv-programma ‘Huis Gemaakt’. Ze hebben een uitgesproken smaak en durven deze ook te integreren in de woning. De leefruimte met feloranje muren combineren ze met een rustgevende witte keuken waarbij de print in de vloertegel alle aandacht opeist. Naast het visuele aspect besteden ze voornamelijk aandacht aan gebruiksvriendelijkheid in de keuken, dat is voor hen heel belangrijk.

Na Voor

Een warme sfeer in huis

Younes en Eline brengen een warme sfeer in huis en maken er een echt gezellige cocon van dankzij de gedurfde Chinees-Marokkaanse elementen en de gewaagde feloranje kleur op de muren van de woonkamer.

Een sneeuwwitte keuken in laminaat, dat is de keuze van Younes en Eline, als tegengewicht voor het grote kleurcontrast met de woonkamer. Een witte keuken is en blijft een klassieker in het gamma. De interieurarchitect gaf het koppel de raad om te werken met één accent in de keuken. Dat kan een accentmuur zijn, kastdeuren in een opvallende kleur of een vloertegel met een drukke print. En ze volgden de raad op. In tegenstelling tot de leefruimte, kiezen ze ervoor om het accent te leggen op de vloer die alle aandacht naar zich toe trekt. Ze combineren dit met een rustgevende, witte keuken en pimpen hem met opvallende, glanzende handvatten en groene tegeltjes als spatwand.

Huis Gemaakt Beringen
Huis Gemaakt Beringen

Praktische keuken in T-vorm

De keuken mag dan wel een klassieker zijn, de indeling is dat niet. Een keuken in T-vorm komt niet zoveel voor. Zoals in de meeste keukens verwacht je dat de spoelbak zich aan het raam bevindt, maar voor Younes en Eline is het belangrijk om tijdens het koken contact te houden met de gasten in de leefruimte. Daardoor verandert de opstelling en om praktische redenen plaatsen ze de spoelbak tegen de muur, in de directe omgeving van de kookplaat met geïntegreerde dampkap en de ovens. Op die manier respecteren ze de kookdriehoek en houden ze de loopafstanden in de keuken zo kort mogelijk. Alweer praktisch gezien!

De keuken in T-vorm bevat vooral veel handige snufjes die het koken makkelijker maken. Een pottenlade onder de oven voor het opbergen van ovenschotels, een handig rek voor kruiden en flessen net naast het kookgedeelte, een diepe besteklade, een hoekkast met draaiplateau, hangkasten met klapdeuren zodat je je hoofd niet stoot bij het openen… het koppel heeft werkelijk aan alles gedacht, zelfs aan een makkelijk te onderhouden werkblad in laminaat met houtstructuur om dat warme gevoel in huis te benadrukken.

Inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap

Een praktische dampkap, efficiënt, makkelijk te reinigen en eenvoudig te bedienen. Dat zijn de eisen van Younes en Eline bij de keuze van hun dampkap. De Dovy-keukenconsultant stelde hen onmiddellijk een kookplaat voor met geïntegreerde dampkap. Zo wordt het zicht niet belemmerd. Dat is één van de grote voordelen van deze innovatieve dampkappen. Een bijkomend voordeel is dat de kookdampen bij een dampkap met recirculatie door een actieve koolfilter gaan en via een opening onderaan de kast terug de kamer ingeleid worden. Op die manier blijft de warme lucht in het huis. En in tijden van voortdurend stijgende energieprijzen, kan dat al een aardig centje schelen, zeker voor een jong koppel dat een huis eigenhandig verbouwt.

Huis Gemaakt Beringen

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen