Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Op aanraden van zijn vriend en collega Peter Van Asbroeck, stapten Peter Van de Velde en zijn echtgenote binnen in een Dovy-toonzaal. Ze vonden er onmiddellijk hun gading en kozen voor een moderne landelijke keuken, voorzien van alle hedendaagse snufjes. Om te kunnen pronken met zijn nieuwe keuken nodigt hij Peter Van Asbroeck uit bij hem thuis. Maar dat doet hij niet zomaar. Neen, beide heren hebben namelijk een mooie deal gesloten.

Keuken Peter Van De Velde

Peter Van de Velde kiest een modern landelijke keuken met alle moderne snufjes

Peter Van de Velde wou zijn echtgenote Debbie bij haar thuiskomst verrassen met een lekker zelfgemaakt gerechtje. Enig probleem: hij kan helemaal niet koken. Daarom gooide hij het op een akkoordje met zijn vriend en collega-acteur Peter Van Asbroeck die voor hem de kolen uit het vuur zou halen, terwijl Peter Van de Velde alle krediet voor het gerecht zou opstrijken. Mooie deal onder vrienden! Tijdens het koken vertelt Peter vol trots over zijn nieuwe Dovy-keuken.

Zwart in combinatie met fineereik

‘Voor de inrichting van onze nieuwe woning waren mijn echtgenote en ik op zoek naar een kwalitatieve keuken en ik contacteerde mijn vriend Peter Van Asbroeck. Ik wist dat hij thuis een Dovy-keuken heeft en wou eens polsen naar zijn ervaringen. Hij is er heel tevreden over en gaf ons ook enkele tips’, vertelt Peter Van de Velde. ‘We wilden een strakke, moderne landelijke keuken en zijn allebei gek op zwart omdat het een accentmuur in je woonkamer geeft. De zwartgelakte kastdeuren zijn afgewerkt met een topmatt finishing zodat vingervlekken geen kans krijgen om zich te hechten. Voor het eiland kozen we voor lichte eik omdat dit terugkomt in ons tafelblad. We hebben heel bewust gekozen voor fineereik omdat het een pak goedkoper is dan massief eik en het geeft een warme, landelijke uitstraling. De kastdeuren tot helemaal beneden zorgen voor een moderne look. En heb je gezien dat de kastdeuren van het keukeneiland direct openen met een licht duwtje er tegenaan? Zo’n tip-on systeem is uiterst handig!’

Keuken Peter Van De Velde
Keuken Peter Van De Velde

Granieten werkblad met ruwe afwerking

‘Ons werkblad is van graniet. Zwarte graniet met een ruwe afwerking. We zagen dat in de toonzaal en waren er onmiddellijk verliefd op. Bovendien geeft dat ruwe aspect een mooi contrast met de rest van de keuken die vrij strak is.’ Als Peter hem vraagt waarom zijn vriend voor graniet gekozen heeft, dan laat het antwoord niet lang op zich wachten: ‘Omdat het een chique uitstraling geeft aan je keuken, duurzaam én hittebestendig is, je kan er zomaar een ovenschotel op plaatsen.’

Peter Van Asbroeck verwondert zich over het werkblad dat toch wel hoger is dan bij hem thuis. ‘Dat is logisch’, zegt Peter Van de Velde. ‘Debbie en ik zijn allebei nogal vrij grote mensen, zoals je weet. Een verhoogd werkblad is ergonomisch, je kan er makkelijk aan werken zonder rugpijn te krijgen. Dat van ons is op maat gemaakt en 96 cm hoog. Ik vind het wel belangrijk dat je kunt kiezen hoe hoog je werkblad is.’ Onmiddellijk koppelt Peter Van Asbroeck er een grapje aan, krult zijn neus hoog in de lucht alsof hij tegen een denkbeeldige muur aanleunt en zegt: ‘Zo moest men vroeger in een kleine keuken afwassen, met de neus tegen de hangkasten geplakt’. Samen lachen ze er hartelijk om want er zit inderdaad waarheid in. Maar de dag van vandaag is dat verleden tijd omdat de keuken in hoofdzaak een leefkeuken geworden is. De keuken mag nu gezien worden, er mag in geleefd, gewerkt en gespeeld worden. De keuken is zichtbaar voor iedereen en duidelijk een statussymbool geworden.

Dampkap in de kookplaat

Een traditionele dampkap boven het kookfornuis is niet meer van deze tijd want ze belemmert het zicht. De dampkap van de toekomst is praktisch onzichtbaar, eenvoudig te bedienen en makkelijk te reinigen. Daarom koos Peter voor een panoramische dampkap die geïntegreerd is in de inductiekookplaat. Een moderne dampkap met een elegante look en minimalistisch design past perfect in zijn keuken.

Op maat gemaakte kast voor extra brede koelkast

Peter en Debbie leiden allebei een drukbezet leven. Daarom doen ze éénmaal per week boodschappen en alles moet in de koelkast bewaard worden. Ze genieten ook graag met hun tweetjes of samen met hun gasten van een fris gekoeld wijntje en de koelkast wordt dus volgestouwd met hun favoriete dranken. Op die manier blijft er niet veel plaats over. Daarom kozen ze bewust voor een extra brede koelkast. En omdat Dovy maatwerk levert, was het perfect mogelijk om de gekozen koelkast in een kast van 75 cm breed in te bouwen.

Keuken Peter Van De Velde
Keuken Peter Van De Velde

Handige laden met binnenladen

De onderkasten zijn allemaal uitgerust met laden en een binnenlade. ‘De voorraadkasten met uittrekbare laden zijn superhandig’, zegt Peter Van de Velde. ‘Je moet nooit zoeken wat er achteraan in de kast zit. De voorkant van de lade is in glas zodat de inhoud zichtbaar is. Alles is binnen handbereik en zeer overzichtelijk. En zelfs de kastdeuren gaan zacht en geruisloos dicht.’ Dat Peter een pietje-precies is, merkt zijn vriend aan het feit dat alle keukenmateriaal mooi gerangschikt ligt in de uittrekbare lades, één vakje per soort. Bovendien laat hij hem ook de kast zien met een uittrekbaar plateau waarop alle ingrediënten per soort netjes gerangschikt zitten in bakjes en dus in een handomdraai bereik zijn.

Binnenkant in glanzend laminaat

‘Voor ons was de binnenkant van de keukenkasten ook wel belangrijk. Dovy werkt met blinkend laminaat. Dat is gemakkelijk in onderhoud en krasbestendig en je kan de binnenkant in verschillende kleuren bestellen, passend bij de kleur van de kastdeuren.’, zegt Peter Van de Velde. De repliek van Peter Van Asbroeck: ‘Jij bent al bijna een volleerde keukenspecialist! Nu nog enkel kunnen koken.’ ‘Dat laat ik aan jou over’, antwoordt Peter Van de Velde ‘want dat was het opzet van deze deal. Ik heb deze ovenschotel zogezegd klaargemaakt maar Debbie mag niet weten dat ik jouw hulp hiervoor ingeroepen heb. Dus ‘sssst’, mondje dicht en wegwezen voor ze straks thuiskomt!’

Keuken Peter Van De Velde

‘Wist je dat wij onze keuken virtueel al in onze woonkamer zagen staan, terwijl hij zelfs nog niet in productie was?’, vraag Peter Van de Velde. ‘Neen, nog nooit van gehoord’, antwoordt Peter Van Asbroeck. ‘Hoe werkt dat dan?’. ‘Wel, toen wij onze keuken bestelden heeft de keukenconsultant het ontwerp door middel van een speciaal programma omgezet in 3D en we kregen een link via e-mail toegestuurd. Zo konden we onze nieuwe keuken op onze laptop thuis bekijken, maar die link werkt ook op je smartphone of tablet. Dat noemen ze Dovy 360. Dus je keuken is nog niet in productie en je ziet hem al virtueel in je woonkamer staan. Dat was een leuk extraatje!’

Geniet nu van onze actie!

Vraag je GRATIS prijsofferte aan, krijg een fotorealistisch keukenontwerp in 3D en geniet van onze uitzonderlijke acties!

Andere klantgetuigenissen