Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De keuken is één van de meest gebruikte ruimtes in huis, want er wordt niet langer enkel in gekookt. Integendeel, vaak is het een trekpleister van de woning waar volop wordt geleefd. De beslissing omtrent een nieuwe keuken gebeurt dus best goed overwogen en steeds doordacht. Daarom kwam de familie Hendriks langs bij Dovy Keukens.

Klantgetuigenis Hendriks uit Maldegem

Grondige renovatie

Het huis van de familie Hendriks werd volledig gerenoveerd. Als laatste project was de keuken aan de beurt. Hun eerste keuken was immers al 29 jaar oud. Tijd dus voor een grondige renovatie van de keukenruimte : een nieuwe vloer, nieuwe wandkasten, een nieuw plafond met ingebouwde verlichting en nieuwe verduistering. Met een plan en foto’s van hun keukenruimte trokken ze naar een Dovy-toonzaal in de buurt.

Een functionele en kwalitatieve keuken

Vooral de functionaliteit en kwaliteit primeerde in hun zoektocht. Daarom koos de familie Hendriks resoluut voor kastdeuren in kerngekleurd frontlaminaat. Dat is een speciale uitvoering van laminaat dat in de massa gekleurd is. Daardoor is het fijne, donkere lijntje helemaal niet meer te zien, noch frontaal, noch van opzij. De keuken krijgt een moderne, strakke look. De binnenkant van de kasten is in glanzend laminaat, want dat materiaal is stoot- en krasvast en vooral onderhoudsvriendelijk.

Klantgetuigenis Hendriks uit Maldegem
Klantgetuigenis Hendriks uit Maldegem

Weg met de keukentafel

Een aparte tafel met stoelen neemt veel plaats in. Daarom stelde Dovy voor om ruimte te besparen dankzij de bartablet die als verlengstuk van het eiland fungeert. Het lijkt wel een werkblad in echt hout, maar in feite is het laminaat met structuur in eik natuur. Makkelijk in onderhoud en dat vond mevrouw Hendriks een belangrijk detail.

Een Bora dampkap… zegt je dat iets?

Toen de ontwerper van Dovy een Bora dampkap voorstelde, was het even slikken. ‘Wij waren immers onze dampkap en kookvuur in de keukenwand gewoon. We hadden nog nooit gehoord over het Bora systeem, waarbij de afzuiging in het fornuis geïntegreerd zit. We moesten dus wel even wennen aan het idee, maar uiteindelijk waren we toch overtuigd om dit in het keukeneiland te voorzien. Zeker toen we het ontwerp in 3D voorgeschoteld kregen. En achteraf zijn we heel tevreden dat we erin meegegaan zijn want een dampkap bepaalt in grote mate het uitzicht van de keuken.’

Klantgetuigenis Hendriks uit Maldegem
Klantgetuigenis Hendriks uit Maldegem

Werkblad afgestemd op de vloertegel

Lang moest de familie Hendriks niet nadenken over de keuze van het werkblad. Ze kozen direct voor dezelfde kwaliteit als de vloertegels want werkbladen in keramiek zijn immers het neusje van de zalm. Oerdegelijk, sterk, kras-, hitte- en vlekbestendig, hygiënisch, goed bestand tegen huishoudelijke chemische stoffen,… dat zijn de kenmerken van dit uitstekend materiaal. En ook het feit dat de keuze van het keramisch werkblad kan afgestemd worden op de vloertegel was een doorslaggevend argument om dit te kiezen. Op die manier wordt eenheid en rust gecreëerd in de keuken.

De familie Hendriks geniet momenteel volop van hun nieuwe keuken en blikt tevreden terug op de samenwerking met Dovy. ‘Vooral de professionele aanpak, stiptheid, het enthousiasme en de vriendelijkheid van hun mensen hebben we enorm geapprecieerd. Het totaalplaatje klopt.’

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Ervaar Dovy Keukens in Virtual Reality

Benieuwd hoe jouw keuken er in Virtual Reality uit kan zien? Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen