Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Jeroen en Nathalie kochten een woning in Turnhout. Toen ze de keuken onder ogen kregen, waren ze toch wat teleurgesteld. Ze legden hun noden, behoeften en verlangens voor aan een interieurarchitect van Dovy. Samen ontwierpen ze de keuken van hun dromen. En kijk nu eens naar het resultaat: een combinatie van een moderne en landelijke stijl die prachtig oogt.

Indeling optimaliseren om de ruimte optisch te vergroten

De indeling van de keuken werd herbekeken want in de bestaande keuken verstoorden 2 grote kolomkasten het zicht. Daardoor leek de keuken kleiner dan hij werkelijk is. De interieurarchitect van Dovy heeft de bestaande keukenindeling geoptimaliseerd om de ruimte optisch te vergroten.

De 2 kolomkasten werden naar de hoek verplaatst. Er werd bewust gekozen voor wit kerngekleurd frontlaminaat omdat het mooi aansluit bij de witte muren en op die manier één geheel vormt. Zo komt het accent volledig te liggen op het verticaal lijnenspel van de onderkasten in fineer eik. Ze trekken immers alle aandacht naar zich toe.

Horizontale ladenblokken die de ruimte verkleinen, moeten plaats maken voor brede, diepe laden met binnenladen en pottenladen.

DOVY TURNHOUT30150.jpg
Blind Gekocht Turnhout

Volledig mee met de nieuwste trends

Doordat Dovy alles zelf op maat maakt, kunnen meerdere keukenmodellen met elkaar gecombineerd worden. In de keuken van Jeroen en Nathalie wordt een combinatie gemaakt van 2 keukenstijlen: landelijk en modern. Model Vitaro 10 is een greeploos keukenmodel in verweerd fineer eik met verticale groeven om de 10 cm. Alle onderkasten werden vervaardigd in deze landelijke stijl. Model Design is eveneens greeploos, maar bestaat uit een volledig andere stijl. De bovenkasten en kolomkasten zijn wit, strak en modern. Door beide stijlen te combineren, wordt een mooi evenwicht gecreëerd. De witte kastdeuren in kerngekleurd frontlaminaat stralen zuiverheid en puurheid uit, terwijl de fineer eiken keukendeuren zorgen voor een warm gevoel.

Wist je trouwens dat het combineren van verschillende kleuren één van dé trends van 2020 is? De klassieke wit-zwart combinatie zoals de oude keuken eruitzag met de witte kastdeuren en een zwart werkblad, blijft populair maar moet stilaan plaats ruimen voor het gebruik van complementaire kleuren of zelfs gedurfde kleurcombinaties.

Een andere trend is het gebruik van hout in de keuken, een klassieker waar je niet om heen kunt. Hout is stijlvol, tijdloos en brengt een prettige, warme sfeer in huis.

Omdat het bureau zich ook in de keukenruimte bevindt, werd het afgewerkt met hetzelfde materiaal. Zo vormt het samen één mooi geheel. Om het lang bureaublad extra te verstevigen, werd het in beide muren verankerd. Ingefreesde led-verlichting zorgt ’s avonds voor een sfeervol accent.

Een werkblad dat misleidt

Een keuken in landelijke moderne stijl, vraagt om een bijpassend werkblad. Het werkblad ziet eruit als blauwe hardsteen ‘Belgian Blue’, een ware lust voor het oog. Maar laat je niet misleiden want eigenlijk is het vervaardigd uit onderhoudsvriendelijk composiet. Handig meegenomen!

De grafietkleurige spoelbak in onderbouw en bijpassende keukenkraan passen perfect in de beoogde interieurstijl.

DOVY TURNHOUT30176.jpg
DOVY TURNHOUT30144.jpg

Ruime en greeploze koelkast

Om de keukenruimte volledig tot zijn recht te laten komen, werd geopteerd om de meeste keukentoestellen in te bouwen. Zo verlegt het accent zich naar de kastdeuren en niet naar de apparaten. De microgolfoven bevindt zich achter de liftdeur, net boven de inbouwoven.

De koelkast is maar liefst 178 cm hoog en Dovy is er als enige op de markt in geslaagd om zo’n grote koelkast zonder handgreep in te bouwen. Dat benadrukt het strak aspect in de keuken en vooral, het past perfect bij de greeploze keukendeuren.

Tevreden klanten

Jeroen en Nathalie zijn uiterst tevreden met het schitterende resultaat. Ze hebben het beste van de 2 stijlen samengebracht in een unieke keuken, volledig op maat gemaakt en met smaak ingericht. Zo kunnen ze volop genieten van hun nieuwe keuken die perfect past in de stijl van de woning.

DOVY TURNHOUT30166.jpg

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen