Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Dominiek en Evi steken al hun tijd en energie in hun zoon Lenn die constante zorg nodig heeft omwille van zijn ernstige beperking. Daarom ligt hun woning in Boortmeerbeek – en zeker de keuken – er wat verwaarloosd bij. Extreme Makeover Vlaanderen trommelde al hun vrienden, kennissen en familie op om de oude keuken om te toveren tot een lichtrijke, open en gezellige plaats waar het leuk is om dagelijks te koken voor het gezin.

Andere keukenopstelling

Een kookeiland is altijd een gezellige plaats om te koken want dan heb je direct contact met je gasten of huisgenoten. Maar als het kookeiland geprangd zit tussen hoge kolomkasten aan de zijkant en achteraan, zoals in de oude keuken, dan is dat iets minder aangenaam. Daarom koos Dovy voor een totaal andere aanpak. De opstelling van de nieuwe keuken werd compleet gewijzigd. De oven, microgolfoven, kookplaat én spoelbak werden van plaats gewisseld voor meer ergonomie in de keuken. Het eiland werd behouden als plaats om gezellig te ontbijten of een aperitiefje te nemen.

Extreme Makeover Boortmeerbeek
Extreme Makeover Boortmeerbeek

Andere kleurcombinatie

De oude keukenkasten met brede handvatten werden vervangen en in de plaats kwam een witte, greeploze keuken voor een moderne toets. De witte kastdeuren en dito werkblad zijn vervaardigd uit stevig laminaat en tot in de kern gekleurd. Ook het eiland kreeg een make-over: de onderkasten zijn eveneens in laminaat met de look van oude eik voor een gezellige, warme toets. Het laminaten werkblad op het eiland kreeg daarentegen een contrasterende, effen zwarte kleur.

Andere keukenapparaten

De keukenapparaten werden vervangen. Voor een modern accent koos Dovy voor een zwarte kraan boven de zwarte spoelbak in Fragranit. Dat is een samenstelling van 80% kwarts met 20% acrylhars. Hierdoor is dit harde materiaal kras- en slijtvast en bestand tegen extreme temperatuurwisselingen. Maar het grootste verschil voor Dominiek en Evi zit ‘m in de manier van koken en dampafzuiging. Dovy installeerde een inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap. Zo kun je je hoofd niet stoten aan de laaghangende dampkap, zoals dat in de oude keuken wel eens het geval was. Bovendien geeft het een vrij en open gevoel in de keuken. En er blijft nog ruimte over boven de kookplaat voor een muurbank in laminaat met houtlook. Gezellig én handig want zo heeft Evi de keukenkruiden direct bij de hand.

Extreme Makeover Boortmeerbeek
Extreme Makeover Boortmeerbeek

Veel opbergruimte

In de kolomkasten van de oude keuken had Evi veel opbergruimte. Zelfs nu de nieuwe kasten op een andere manier zijn ingericht, blijft de grote hoeveelheid opbergruimte behouden. En dat terwijl de keuken nu meer ergonomisch is. Je vindt er een pottenlade onder de oven, een besteklade en 2 pottenladen naast de spoelbak, 2 ruime pottenladen onder het kookvuur én daarnaast nog meerdere kasten met legplanken. In de kast onder het eiland kan Evi de dagelijkse benodigdheden voor het ontbijt opbergen of enkele sierlijke glazen voor het aperitief.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen