Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Bij het betreden van de nieuwe woning van Jan en Flo in Meise valt in eerste instantie de openheid op. Openheid in de ruime zin van het woord. Keuken en leefruimte lopen over in elkaar. Er is veel lichtinval en alle aandacht gaat naar de strakke zwart-wit accenten, zo ook in de keuken en bijpassende bureauruimte.

DOVY MEISE BLIND GEKOCHT-009.jpg

Behoud van karakter in de woning

In de woning werd zoveel mogelijk het authentieke karakter behouden. De bakstenen muren kregen enkele lagen witte verf en de steunmuur in de keuken werd ook in het wit geschilderd. Enkel de bakstenen muur in de leefruimte kreeg een opvallend kleuraccent. Op die manier komt het strak aspect van de keuken extra tot zijn recht.

Zwarte keuken die aandacht trekt

In een open, witte ruimte valt een zwarte keuken sterk op. En dat is nu net wat de interieurarchitect van Dovy voor ogen had bij het ontwerpen van deze keuken. Hij koos resoluut voor zwart frontlaminaat met een topmat finishing. Deze afwerking zorgt ervoor dat vingerafdrukken geen kans krijgen op de zwarte kastdeuren. Makkelijk dus in het onderhoud.

Blind Gekocht Meise - D1
Blind Gekocht Meise - D2

Praktische inrichting

Een L-keuken is op zich al praktisch ingericht omdat je alles dicht bij de hand hebt: het kook-, afwas- en opberggedeelte bevinden zich op korte afstand van elkaar. Wil je nog snel iets ontdooien of uit de oven halen? Makkelijk, de microgolf en oven staan net naast het kookvuur.

Maar ook aan de praktische inrichting binnenin de kasten werd gedacht. Achter een breed frontpaneel onder het kookvuur vind je een besteklade, voorraadlade én pottenlade ineen. Alles wat je nodig hebt bij het koken bevindt zich in éénzelfde lade. Handig!

En heb je al opgemerkt dat de dampkap ingewerkt zit in de luifel boven het kookgedeelte? Onmisbaar, maar toch aan het oog onttrokken.

Onderhoudsvriendelijk werkblad en spatwand

De volledige muur achter het kookgedeelte werd bekleed met onderhoudsvriendelijk laminaat. Over een spatje meer of minder bij het koken moeten Jan en Flo zich zeker geen zorgen maken. Met een drupje afwasmiddel op een vod is de spatwand in geen tijd weer proper. Hetzelfde geldt voor het werkblad in composiet. Qua kleur kozen Jan en Flo voor pikzwart om perfect te passen bij de kasten. De hoge keukentafel daarentegen werd vakkundig gepositioneerd tussen 2 muren en bestaat uit laminaat met houtstructuur. Zo past hij perfect bij de grote eettafel en vormt een mooi contrast met de volledig zwarte keuken.

DOVY MEISE BLIND GEKOCHT-041.jpg
Blind Gekocht Meise - D3

Bijpassend bureaugedeelte

De strakke zwart-wit accenten worden doorgetrokken naar het bijpassend bureaugedeelte. Een wit werkblad in laminaat contrasteert mooi tegen de zwart geschilderde muur. En als kers op de taart siert een opvallend zwart-wit schilderij met Japanse invloeden de ruimte. Of had je deze Japanse stijl ook al herkend in deze stijlvolle keuken van Jan en Flo?

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen