Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Kwaliteit gaat voor de familie Coornaert boven alles en daarom kozen ze resoluut voor Dovy. De nieuwe keuken in oude eik met een zwart keukeneiland past perfect in hun duurzaam gerenoveerde woning. Alhoewel ze veel keuzestress hadden en op het laatste ogenblik de indeling nog veranderden, zijn ze uiterst tevreden met het prachtige resultaat.

Keukenervaring klantgetuigenis Dovy Keukens

Gerenoveerde woning met volledig nieuw interieur

De familie Coornaert is al twee keer verhuisd en een derde keer kon er dus ook nog wel bij. Ze kochten een oudere woning in Harelbeke en renoveerden ze van kop tot teen. Marcia tekende zelf het ontwerp. De slaapkamers verhuisden naar de voorkant van de woning en daar waar vroeger de slaapkamers waren, komt nu de keuken annex leefruimte. Op amper zes maanden tijd was alles afgewerkt en kon de familie Coornaert samen met hun dochtertje van 8 jaar hun intrek nemen in de volledig vernieuwde, moderne woning.

Als je de leefruimte en keuken binnenstapt, is het eerste wat opvalt de openheid, het ruimtegevoel en de grote glaspartijen die uitgeven op een zonnige tuin. Binnen worden wittinten afgewisseld met zwarte accenten en hout domineert in de grote eettafel. Alle kleuren in het interieur zijn mooi op elkaar afgestemd en passen perfect bijeen. Om die eenheid te behouden, ging het koppel op zoek naar een bijpassende keuken.

Kwaliteit troef

Toen ze binnenstapten in de toonzaal van Waregem, hadden ze enkele concrete verwachtingen. Eerst en vooral wilden ze diverse keukenstijlen zien want ze twijfelden nog tussen een industriële stijl of iets landelijker. Daarnaast waren ook de kleuren belangrijk omdat de harmonie met het interieur behouden moest blijven. En tenslotte wilde Marcia ook de diverse houttinten van dichtbij bekijken.

Kwaliteit primeert voor de familie Coornaert omdat een keuken toch vele jaren moet meegaan. Naast de uitgebreide uitleg die ze kregen van de interieurarchitect trokken ze zelf al eens een lade en een kastdeur open in de toonzaal om zich te vergewissen van de stevigheid van de Dovy-kwaliteit. En ze waren onmiddellijk overtuigd.

Keukenervaring klantgetuigenis Dovy Keukens
Keukenervaring Dovy Keukens

Diverse opstellingen mogelijk

Aangezien Dovy alle keukens op maat maakt, zijn diverse opstellingen van eenzelfde keukenmodel mogelijk. Aanvankelijk koos het koppel voor een opstelling in L-vorm waarbij het kookgedeelte tegen de wand kwam. Bij nader inzien verkozen ze toch diezelfde L-vorm maar in combinatie met een klein keukeneiland. En uiteindelijk is het een ruime kastenwand geworden met een groot kook- en afwaseiland.

Ze kregen daarbij de raad om telkens rekening te houden met de keukendriehoek: het is immers belangrijk om de loopafstanden tussen de kookzone, het afwasgedeelte en de koelkast zo klein mogelijk te houden.

Zoveel materiaal- en kleurenkeuze

Eénmaal dat de keukenopstelling vast stond, was het moment aangebroken om het materiaal te kiezen. Alweer zoveel mogelijkheden. Hun keuze viel op frontlaminaat voor de kastenwand omdat de kleur ‘oude eik’ het beste past in hun interieur en ook erg in de smaak viel. Hier zie je trouwens mooi de nerven, net als bij echt hout, maar laminaat is makkelijker in het onderhoud. De kleur van het keukeneiland was snel bepaald: zwart frontlaminaat met de PerfectSense Topmatt afwerking zodat er bijna geen vingervlekken zichtbaar zijn op de kastdeuren. Daarna moest nog de kleur van de binnenkant van de kasten gekozen worden. Weeral keuzestress! Het werd een lichtgrijze linnenstructuur voor de binnenkant van de kastenwand en donkergrijs voor de binnenkant van het keukeneiland.

Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens
Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens

Naar een kookdemo voor de keuze van de apparaten

In de initiële keuken was een heteluchtoven en een microgolfoven voorzien. Maar omdat er toch nog wat twijfel was, besloot de familie om zich in te schrijven voor een kookdemonstratie in de toonzaal. Ze kregen er niet alleen een uitgebreide uitleg, maar ook een echte demonstratie met de toestellen van AEG. Zo konden ze met hun eigen ogen de vele voordelen van een stoomoven zien én de heerlijke gerechten ook proeven. De beslissing viel direct om de heteluchtoven te vervangen door een stoomoven.

In de toonzaal werd ook de revolutionaire Bora-kookplaat met geïntegreerde dampkap gedemonstreerd en de familie Coornaert was onmiddellijk overtuigd. Op die manier moesten ze geen luifel met dampkap steken. Het grote voordeel? Tijdens het koken is er een open, ruimtelijk gevoel. En er kwam nu ook plaats vrij om boven de volledige lengte van het kookeiland een LED-licht in een bijpassende zwarte armatuur te plaatsen.

Werkblad in composiet met een tikkeltje blingbling

Omdat Marcia koos voor een grote en kleine spoelbak in onderbouw, was de keuze van het werkblad snel gemaakt: composiet. Dat is niet alleen een sterk, vlek- en krasbestendig materiaal, het is ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Uit alle soorten composiet koos Marcia resoluut voor de ‘Briljant Arabesco Poly’, een composiet met een licht tikkeltje blingbling erin. Dat is chic en straalt luxe uit in het hedendaagse interieur.

Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens
Keukenervaring Dovy Keukens

Veel piekeren leidt tot... een volledig andere keukenopstelling

Nu alle elementen van de keuken gekozen zijn, is het tijd om de keuken klaar te zetten voor productie. De interieurarchitect maakt het technisch plan op en zorgt dat alles klopt tot in de kleinste details. Op de computer worden de laatste aanpassingen tot op de millimeter uitgewerkt en de laatste hand wordt gelegd aan de finale plannen. En dan begint Marcia te piekeren, ze heeft slapeloze nachten en ze twijfelt. Logisch, want het gaat immers om een serieuze investering. Het koppel maakt opnieuw een afspraak met de interieurarchitect en bespreekt hun twijfels. Marcia vertelt: ‘Ik heb aan Johan gevraagd of het nog mogelijk zou zijn om een wijziging aan te brengen. Hij bevestigde dat het nog mogelijk was zolang de keuken nog niet in productie was. Hij vroeg mij welke wijzigingen ik wilde doorvoeren. Ik keek hem aan en zei ‘Alles. Opstelling. Kleuren. Alles.’ Tot mijn verbazing was dat geen enkel probleem. We hebben alles van tafel geveegd en zijn gewoon compleet opnieuw begonnen. En hij deed dat met de glimlach. Dat is pas service!’

Uiterst tevreden met het resultaat

Rens vertelt: ‘We zijn uiterst tevreden met het resultaat. Van advies tot begeleiding, van plaatsing tot oplevering. Er werden afspraken gemaakt en die zijn perfect nagekomen. Weet je, onze keuken werd in slechts 1 dag geplaatst. De dag nadien zijn ze met een ganse ploeg ter plaatse gekomen om het zware werkblad te installeren dat uit 2 delen bestaat. Maar zie je, er is maar 1 kleine naad zichtbaar en die wordt grotendeels bedekt door de kookplaat. We zijn echt tevreden en trots op onze nieuwe keuken. Toen de interieurarchitect langs kwam voor de oplevering, hebben we er samen een goeie op gedronken want onze nieuwe keuken is het meer dan waard.’

Keukenervaring Dovy Keukens

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak. Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen