Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In de aflevering van Blind Gekocht in Herzele heeft interieurarchitect Bart twee woonprojecten tot een goed einde gebracht, de woning van mama Kristine en die van haar dochter Yanna. Twee identieke, gespiegelde woningen naast elkaar met in elk interieur een sfeervolle inrichting en toch compleet anders. We nemen samen een kijkje in de landelijke keuken van mama Kristine.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na of bekijk de keuken van dochter Yanna op deze pagina: klik hier

Na Voor
Blind Gekocht Herzele

Gelakte kastdeuren in fineer eik met houtstructuur

In de nieuwbouwwoning van mama Kristine straalt de keuken één en al rust uit dankzij de witte kastdeuren in fineer eik. Het keukenmodel ‘Provence 10’ heeft kastdeuren met verticale planken van 10 cm breed. De perfect gelakte kastdeuren beschermen de keuken tijdens het dagelijks gebruik maar laten de nerfstructuur van het hout mooi tot zijn recht komen. Samen met de zwarte retro handgrepen wordt het accent gelegd op het landelijke karakter van deze keuken. En dat wordt nog versterkt door de eiken balk boven het kookfornuis. Het eiland werd centraal gepositioneerd en bezorgt de keuken een luxueuze maar tegelijkertijd cosy uitstraling.

De kastruimte optimaal benutten

Mama Kristine kookt regelmatig voor het ganse gezin en daarom heeft ze veel opbergruimte nodig, zowel in de kasten als in de laden. Daarom wenste ze alle beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. De kolomkast links van het kookgedeelte is voorzien van een laag geplaatste oven. Daaronder is er een kleine pottenlade, geschikt voor het opbergen van ovenschotels. Zo heeft ze alles direct bij de hand. Boven de oven bevindt zich een nis waar er – indien nodig – een microgolf in past. Maar voorlopig dient deze ruimte als extra opbergruimte. Voor maximaal comfort werd de beschikbare kastruimte zo optimaal mogelijk ingedeeld door gebruik te maken van voorraadladen zodat Kristine een perfect overzicht heeft van de inhoud ervan. Onder het gasfornuis zijn er 2 dubbele pottenladen en onder de spoelbak werd er een lade met afvalsysteem voorzien zodat keukenafval direct aan de bron gescheiden kan worden.

Blind Gekocht Herzele
Blind Gekocht Herzele

Werkblad in composiet met ingebouwd stopcontact

Voor iemand die veel en regelmatig kookt, is het werkblad zeer belangrijk. Zo ook voor Kristine. De keuze van interieurarchitect Bart viel op composiet. Dit is een kunstmatig samengesteld materiaal dat bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Het is een zeer sterk materiaal dat vlek-, kras- en zuurbestendig is. Het is niet poreus dus Kristine hoeft niet te vrezen voor moeilijke vlekken zoals rode wijn, azijn, citroen of olie. Door de aanwezigheid van harsen is composiet niet hittebestendig, maar Kristine gebruikt systematisch een onderzetter vooraleer ze een hete pot of pan op het werkblad zet. En als ze de soep wil mixen of een keukenrobot gebruiken, dan heeft ze een ingebouwd stopcontact op het werkblad tot haar beschikking. Het zit enigszins verborgen achter het opstandje op het keukeneiland. Je draait het open of sluit het met 2 vingers en er verschijnen 2 stopcontacten.

Privacy op het eiland

Op het keukeneiland springt de opstand meteen in het oog. Het onttrekt de spoelbak aan het zicht van de gasten en je kan er al eens een glas of bord laten staan dat nog niet afgewassen is. Zo heeft Kristine ook meer privacy als ze aan het koken is. Of ze kan haar smartphone en tablet in het Twist-stopcontact steken en laten opladen achter de opstand. Dat is handig als al die kabels niet meer zichtbaar zijn en het geeft een nette indruk aan haar nieuwe keuken.

Blind Gekocht Herzele

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen