Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Twee jaar geleden renoveerden Jeremy en Sofie hun woning. Net op dat moment kreeg Jeremy op vakantie een fietsongeval en werd hij verlamd. Het gezin deed een beroep op Extreme Makeover Vlaanderen voor een aangepaste woning. En aangezien Dovy bekend staat voor het leveren van maatwerk, kreeg het gezin een keuken die zowel voor mobiele als minder mobiele mensen optimaal bruikbaar is.

De keuken in virtual reality

Dovy ontwierp voor het gezin van Jeremy een praktische, werkbare keuken. Eerst tekende Dovy de nieuwe keuken uit en liet hem daarna zien in virtual reality. Op die manier kon Jeremy nagaan of de keuken wel geschikt zou zijn voor zijn noden vanuit zitpositie. Maar ook Sofie bekeek de VR-beelden zodat ze in een comfortabele, staande positie zou kunnen kokerellen.

Extreme Makeover Bertem-Leefdaal - na

Ontdek de keuken van Jeremy en Sofie

Bekijk deze keuken in 360°
Extreme Makeover Bertem-Leefdaal

Hoog-laag werkblad

Een gedeelte van het werkblad kan verlaagd worden tot op rolstoelhoogte. Dat omvat de inductiekookplaat, een werkgedeelte en de spoelbak met kraan. Zo kan Jeremy met één druk op de knop het werkblad verlagen zodat hij er perfect met de rolstoel onder kan. Hij wint hierdoor aan zelfstandigheid want het snijden van groenten, spoelen en koken kan hij vanaf nu volledig autonoom uitvoeren. Als Sofie wil koken, dan drukt zij op de knop en het werkblad komt terug omhoog tot op haar werkhoogte. Om het onderhoud tot een minimum te beperken, werd het werkblad vervaardigd in laminaat. De marmerstructuur past perfect bij het landelijk karakter van de keuken.

Hoog-laag bovenkast

Opdat Jeremy het dagelijks servies uit de bovenkast zou kunnen halen, werd hetzelfde hoog-laag systeem toegepast. Eén druk op de knop en de hangkast komt geleidelijk naar beneden, tot op de hoogte van Jeremy. Een tas of bord eruit nemen en met één druk op de knop gaat de hangkast terug naar haar oorspronkelijke positie, zodat ook Sofie er gebruik van kan maken op haar hoogte.

Extreme Makeover Bertem-Leefdaal
Extreme Makeover Bertem-Leefdaal

Hoekkast met uittrekbaar systeem

Potten en pannen uit de onderkast halen, is voor Jeremy kinderspel geworden dankzij een uittrekbaar hoeksysteem waarvan de inhoud volledig naar hem toe komt. Het systeem ‘Le Mans’ bestaat uit 2 uittrekbare plateaus. De hoogte tussen de plateaus kan aangepast worden, bijvoorbeeld voor een hoge verpakking of grote pot. De inhoud van beide plateaus komt volledig uit de onderkast en de bodem van elk plateau is voorzien van een antisliplaag, waardoor de inhoud niet omvalt als Jeremy het plateau uittrekt.

Vaatwasser met comfortlift

Zelfs de vaatwasser is aangepast aan de noden van een rolstoelgebruiker. Met een eenvoudige beweging kan de onderste mand naar boven gebracht worden. Dat is niet alleen handig voor Jeremy, maar ook voor Sofie want mobiele mensen hebben er evenzeer baat bij om een ergonomische houding aan te nemen bij het vullen of leegmaken van de vaatwasser.

Extreme Makeover Bertem-Leefdaal

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen