Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Als studente interieurvormgeving weet Sophie wat ze wil. Samen met haar vriendin Anke kiest ze voor een gerieflijke keuken in U-vorm. Over de kleur bestaat geen twijfel, dat wordt zwart in combinatie met een zwart werkblad met marmerstructuur. Kwestie van een mooi contrast te vormen met het witte interieur van hun vakantiehuis.

Praktische keuken in U-vorm

Toen Sophie en Anke een Dovy-toonzaal binnenstapten, waren ze specifiek op zoek naar een keuken in U-vorm voor hun vakantiehuis in Durbuy. Niettegenstaande de keukenruimte klein is, wilden ze een heel sociale chalet met een keuken waarin er contact is met de leefruimte. De beschikbare oppervlakte moest dus optimaal benut worden. Daarvoor is een U-keuken uiterst geschikt want zo’n keuken is namelijk opgebouwd uit 3 rechte zijden, waardoor een U-vorm ontstaat. Dat levert meerdere voordelen op. De loopafstanden zijn kort, dus is er weinig heen en weer geloop. Er is veel opbergruimte want alle zijden worden maximaal benut. Veel opbergruimte betekent ook veel werkruimte op het werkblad en tenslotte zorgt een U-keuken voor heel wat creatieve mogelijkheden. En dat is nu net wat Sophie naar op zoek was.

Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - zwarte keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - zijaanzicht keuken vakantiehuis

Opstelling uittesten

In de toonzaal maakten ze al kennis met een kleine U-keuken en de opstelling vonden ze perfect. Koken met zicht op de living, zoiets hadden ze al in hun hoofd. De vriendinnen kunnen zich moeiteloos inleven in deze opstelling met het kookvuur en de oven eronder. Ze testen het alvast even uit met enkele gebaren en bootsen een paar kookhandelingen na. Aan inspiratie hebben ze zeker geen gebrek. De U-vormige keuken is goedgekeurd. En nu op naar de kleurkeuze.

Moderne keuken in gitzwart laminaat

Ze kiezen resoluut voor een moderne keuken met kastdeuren in zwart laminaat want zwarte keukens zijn hip en trendy. Bovendien beschikt het zwart laminaat over een PerfectSense Topmatt finishing voor een streelzachte touch, een extreem matte look én anti-fingerprint zodat vingervlekken niet zichtbaar zijn. Hun zwarte keuken zal een mooi contrast vormen met het witte interieur dat ze voor ogen hebben. Over de stevigheid van de kasten hoeven ze zich alvast geen zorgen te maken, ze vertrouwen hiervoor op het jarenlang vakmanschap van Dovy.

Rechts van het kookgedeelte was er nog een smalle ruimte van 15 cm beschikbaar en die werd efficiënt benut als uittrekbaar flessen- of kruidenrek. Dat is makkelijk om snel een scheutje olie bij te gieten in de pan of een extra snufje zout toe te voegen aan je gerechtje.

Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - zwarte keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - hoek werkblad keuken vakantiehuis

Zwart werkblad met marmerstructuur

Sophie en Anke waren het in de toonzaal onmiddellijk eens wat de keuze van het werkblad betreft. Het was een directe en unanieme beslissing om te gaan voor een zwart werkblad in laminaat met een witte marmerstructuur. Dat zorgt voor de perfecte afwerking van hun moderne keuken.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen