Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Dovy werkblad in laminaat

Goede bacteriën

Bacteriën zijn overal te vinden. Het zijn kleine levende organismen die je met het blote oog niet ziet maar die nog net met een microscoop waarneembaar zijn. De meeste bacteriën zijn niet schadelijk maar juist onmisbaar in ons dagelijks leven. Denk maar aan je spijsvertering bijvoorbeeld of het afbreken van organisch materiaal in de natuur. Goede bacteriën zorgen er ook voor dat ons lichaam een natuurlijk afweersysteem inschakelt.

Laminaat met antibacterieel oppervlak
Dovy Keukens antibacterieel opppervlak in laminaat

Minder goede bacteriën

Maar er zijn ook ziekteverwekkende bacteriën. Ze verspreiden zich op allerlei manieren, dwarrelen door de lucht, nestelen zich in jouw voedsel, verspreiden zich door contact met open wonden, ze gaan over van dier op mens… Je ziet, ruikt of proeft ze niet maar ze zijn overal aanwezig. En bovendien vermeerderen ze zich snel, ze delen zich in twee, vervolgens weer in twee en binnen enkele uren leven er miljoenen bacteriën op het werkblad in je keuken. Ze leven van voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten die in de buurt zijn. Vlees, kip, groenten en fruit, salade en desserts zijn uitstekende voedingsbronnen voor bacteriën. Ze gedijen ook goed in een vochtige omgeving. En laat uw keuken nu net de ideale plaats zijn voor deze levendige beestjes. Je hebt net een krop sla gewassen die ligt uit te lekken op het werkblad, de kip ligt klaar om in de pan te gaan en het dessert dat je uit de oven haalde staat af te koelen op het werkblad. Een feest voor de bacteriën!

Laminaat met antibacterieel oppervlak

Kies daarom voor een werkblad met een antibacterieel oppervlak, dat is veilig in elke situatie. Wist je dat de werkbladen in laminaat bij Dovy over een antibacteriële eigenschap beschikken? Op de hygiënisch gesloten oppervlakken worden bacteriën en kiemen binnen 24 uur met 99,9% gereduceerd. Ook de vermenigvuldiging ervan wordt voorkomen. Daarom is laminaat met een antibacteriële eigenschap uitstekend geschikt voor toepassingen met bepaalde hygiënenormen. Zoals bijvoorbeeld jouw werkblad in de keuken.

Werkblad met antibacteriële eigenschappen bij Dovy Keukens
DOVY DEURNE BLINDGEKOCHT-024.jpg

Aantoonbaar getest

Dovy hecht veel belang aan kwaliteit en kiest daarom voor een vaste leverancier van laminaatvellen die de effectiviteit van de antibacteriële eigenschap kan staven met aantoonbare resultaten. Onze leverancier gebruikt hiervoor een internationaal erkende testmethode en beschikt over een geldig certificaat.

Design gecombineerd met hygiëne

De gecertificeerde antibacteriële eigenschap van het oppervlak is onafhankelijk van decor en textuur. Een spiegelglad wit werkblad in laminaat in je keuken heeft dezelfde antibacteriële eigenschap als een werkblad in laminaat met ruwere houtprint. Dat maakt geen verschil. Je kiest en combineert dus naar hartenlust het werkblad in laminaat dat het best past qua decor en textuur bij jouw persoonlijke voorkeur en wensen.

Hoe desinfecteer je een keuken werkblad?
Onderhoud van een keuken in laminaat

Een antibacterieel oppervlak vervangt de schoonmaak niet

In tijden van corona is het belangrijk om hygiëne hoog in het vaandel te dragen. Een goede hygiëne beschermt ons lichaam tegen schadelijke bacteriën, virussen, kiemen en schimmels. Niet alleen een goede handhygiëne is belangrijk, maar ook het reinigen van de oppervlakken. Een antibacterieel oppervlak helpt je bij de dagdagelijkse hygiëne maar vervangt het reinigen of desinfecteren niet. Reinig daarom regelmatig je werkblad met een vochtige doek, een beetje afwasmiddel en goed droogwrijven. En je bent vertrokken voor jarenlang keukenplezier.