Herinner je je nog dat Kobe advies mocht geven voor de nieuwe keuken van Tom? Kobe dacht dat hij ook mocht meebeslissen maar daar dacht Tom toch anders over, want hij betaalde, dus hij besliste. En Tom wou een volledig zwarte keuken, een strak design, helemaal in hoogglans en met ledstrips zodat het eiland wel leek te zweven. Zou Kobe met zijn smaakvolle ideeën dan toch Tom hebben kunnen overtuigen? Want de keuken ziet er toch wel iets anders uit dan wat Tom initieel in gedachten had.

Keuken in één tv programma Thuis Kobe

Opvallende kastenwand

Kobe en Paulien verhuizen en nemen hun intrek in de woning van Tom. Paulien is tevreden met de knusse keuken die vooral warmte en gezelligheid uitstraalt. Dat komt voornamelijk door de kastenwand die alle aandacht naar zich toetrekt en een opvallend mooi geheel vormt. De kastdeuren zijn vervaardigd uit fineer eik. De houten planken van 10 cm breed sluiten naadloos op elkaar aan en vormen verticale lijnen in de kastenwand. En heb je al gelet op de kleine rustieke knopje als handgreep? Ze passen er perfect bij en laten de fineer eiken kastdeuren nog beter tot hun recht komen.

Om het geheel luchtig te houden, werd het middendeel opengelaten en voorzien van 2 stevige eiken legplanken. Onderaan in deze ruimte plaats je de keukentoestellen die je dagelijks gebruikt en die permanent ingeplugd blijven, zoals een koffiemachine of waterkoker. Op de bovenste planken zet je decoratieve elementen om het geheel op te fleuren en een frisse tint te geven.

Ook de opzetkast met glas en smeedijzer aan de rechterkant zorgt voor openheid in de keuken. Paulien reserveert deze plaats om er haar mooiste glasservies in te plaatsen.

Functioneel kookeiland

Het kookeiland heeft 2 functies tegelijkertijd: koken en afwassen. Dat is pas handig! Zo kun je de groenten spoelen en ze direct in de kookpot op het vuur zetten, zonder onnodige verplaatsingen toe doen. Onder het kookvuur bevinden zich 2 ruime pottenladen met besteklade. Vooral Kobe vindt dit als kok heel handig. In een handomdraai haalt hij een pot of pan uit de pottenlade en zet deze op het vuur. Uit de besteklade haalt hij snel een klopper of ander klein keukengerief om onmiddellijk in de potten te roeren die op het vuur staan.

De kastdeuren van het eiland zijn in frontlaminaat. De kleur ‘browngrey’ past heel goed bij de warme houtkleur van de kastenwand. Wist je trouwens dat het gebruik van verschillende materialen en kleuren in de keuken erg trendy is?

Keuken in één tv programma Thuis Kobe
Keuken in één tv programma Thuis Kobe

Werkblad in composiet

Op het keukeneiland ligt een onderhoudsvriendelijk werkblad in composiet. Het voelt fluweelzacht aan en doet dus zijn naam ‘belgian fog velvet’ alle eer aan. Heb je gemerkt dat het afdruipgedeelte bijna niet zichtbaar is omdat het mooi ingefreesd is in de composiet zelf? Ook de spoelbak in Fragranit zit er mooi in verzonken.

Contrasterende gitzwarte toestellen

De gitzwarte combi-oven en microgolfoven, beide van Samsung, vallen op in de kastenwand. En de zwarte kleur werd doorgetrokken naar andere keukenelementen. Niet alleen de spoelbak maar ook de kraan met uittrekbare bek is in mat zwart.

Heb je gezien dat er ook led-strips voorzien zijn in de kastenwand, zowel in het gedeelte met de open regalen als in de smeedijzeren kast? Zo krijgt Tom toch nog een beetje zijn zin…

Keuken in één tv programma Thuis

Andere klantgetuigenissen