Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het koppel vertoeft regelmatig in Ibiza en daar leerden ze de specifieke bouwstijl kennen. Een opvallend witte blokstructuur met kastdeuren in verweerd hout en lichte tinten of zachte zandkleuren die warmte en gezelligheid uitstralen. Ze wilden datzelfde zomerse gevoel meenemen naar huis en stapten een Dovy-toonzaal binnen met een moodboard en veel foto’s in de hand. Het resultaat mag er zijn: hun nieuwe keuken in Ibiza-stijl is een pareltje geworden. En ze zijn er echt helemaal weg van.

Meedenken met de klant

Didier en Margot vertellen over hun eerste ontmoeting met Dovy: “Als je binnenkomt in de toonzaal heb je direct het gevoel dat je goed ontvangen wordt. De mensen denken met je mee binnen het concept dat je voor ogen hebt. We voelden ons oprecht welkom, geen nummer in de rij. Die persoonlijke service hebben we echt geapprecieerd en dat voelde direct goed. De keukenconsultant was meteen mee met het verhaal dat we vertelden en het gevoel dat we wilden creëren. Na het bekijken van ons moodboard en de foto’s vroeg hij wat tijd om aan ons project te werken. Toen hij het voorstel presenteerde, waren we er meteen weg van, het zat er direct ‘boenk’ op. Die eerste draft was al voor 98% oké. Dat was even schrikken dat het zo vlot ging en dat bevestigt je gevoel dat je de juiste keuze gemaakt hebt.”

Keuken Ibiza stijl overzicht
Keuken Ibiza stijl blokstructuur

Keuken in Ibiza-stijl

“Initieel hadden we een meer landelijke keuken in gedachten met veel hout en blauwsteen, net zoals bij mijn ouders”, vertelt Margot. “Maar dat paste totaal niet in ons huis want de ganse woning is opgetrokken in Ibiza-stijl met veel wit, hout en breuksteen. Die combinatie geeft een specifiek zomers gevoel. Daarom ben ik op internet op zoek gegaan naar keukens in Ibiza-stijl en ik vond onmiddellijk wat we zochten: je vertrekt van een wit frame, een blokstructuur als basis, zeg maar, met kastdeuren in hout die het liefst wat verweerd zijn, net zoals het hout dat op Ibiza door de zon is aangetast.”

Ergonomie en symmetrie

Margot vindt ergonomie in de keuken cruciaal. “Een vaatwasser op hoogte vind ik belangrijk. Je denkt daar niet over na, maar dat is veel makkelijker. In de kast erboven staan de kopjes en glazen. Dat is heel praktisch als je de vaatwasser leegmaakt. Maar ik ben ook nogal gesteld op symmetrie. De oven en combi-oven moeten op dezelfde hoogte staan. De spoelbak moet in netjes lijn staan met het kookfornuis en de kookplaat moet in het eiland zitten, recht voor het raam zodat ik tijdens het koken naar buiten kan kijken.” Didier vult aan met een kwinkslag: “Doordat je de ruimte hebt om te koken of bakken heb je er ook meer zin in en dat merk ik aan de kilo’s.”

Keuken Ibiza stijl vooraanzicht
Keuken Ibiza stijl styling

Aanpassingen ter plaatse

“Vanuit zijn ervaring heeft de plaatser nog enkele kleine zaken aangepast.”, vertelt Didier. “Wij hadden qua design alles strak gemaakt, maar hij stelde voor om de plint aan het kookgedeelte iets te laten inspringen omdat je op die manier dichter bij de kookplaat staat tijdens het koken en dat is beter voor de rug. Aan de luifel bijvoorbeeld heeft hij de ledverlichting ingefreesd in plaats van bovenop te plaatsen zodat het licht diffuser wordt en een aangenaam gevoel geeft. Dat zijn kleine details die initieel niet gepland waren, maar waar we heel blij mee zijn dat een vakman zijn input hierover geeft en meedenkt met ons project.”

Goede afspraken maken goede vrienden

Op de vraag of alles goed verlopen is tijdens de plaatsing, zegt Didier: “In een nieuwbouw is het sowieso altijd een uitdaging om alle werken vlot te laten verlopen zodat ze elkaar mooi opvolgen. Er zat anderhalf jaar tussen het tekenen en opleveren met de coronaperiode er middenin. We moesten tijdig afspraken maken want er konden mensen uitvallen of er kon een tekort zijn aan materialen. Maar alles is vlekkeloos verlopen en de afspraken werden nageleefd. De week voor we verhuisden stond onze keuken er, volledig klaar voor gebruik. Daarom raad ik iedereen aan om naar Dovy te gaan. Het is misschien wat duurder, maar je bent zeker dat het kwaliteit is en dat je je keuken zal behouden voor tientallen jaren. Je tekent en moet naar niets meer kijken, alles wordt voor jou geregeld. Dat is een gemak. We konden achteruit leunen en toekijken hoe onze nieuwe keuken bij wijze van spreken uit de grond rees.”

Keuken Ibiza stijl witte accenten

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen