Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Dovy Keuken 095
Geplaatst op 1 oktober 2020 09:36 in Dovy-nieuws

Droom jij van een nieuwe keuken? Mario Muylle, verantwoordelijk voor de marketing en verkoop bij Dovy, legt uit hoe de West-Vlaamse keukenfabrikant je begeleidt van eerste idee tot plaatsing.

Iedereen kent Donald Muylle, oprichter en bezieler van Dovy Keukens sinds 40 jaar. De laatste jaren treden ook zijn zonen op de voorgrond. Mario Muylle (50) werkt samen met zijn broer Christ (48) al 25 jaar mee achter de schermen van de keukenfabrikant. Ze doorliepen alle geledingen in het bedrijf en kennen de keukens dus als geen ander.

Ben jij toe aan een nieuwe keuken? Mario Muylle legt uit hoe Dovy een keuken maakt die specifiek op jouw smaak, budget en behoeften is afgestemd.

Mario Muylle

1. Kies jouw unieke stijl

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Wellicht heb je al een bepaald beeld in gedachten over je droomkeuken. Interieurmagazines, het Dovy-magazine maar zeker ook de website van Dovy zijn een uitstekende plek om je zoektocht verder te verfijnen. “Je kan bij ons kiezen tussen landelijke en moderne keukens”, zegt Mario Muylle. “Maar het is belangrijk om weten dat we letterlijk elke soort keuken kunnen maken, van zeer rustiek over tijdloos en vintage tot strak hypermodern, en alles daar tussenin. Elke keuken die bij ons de fabriek verlaat, is uniek en perfect op maat gemaakt.”

2. Bezoek een toonzaal of krijg advies aan huis

“Er zijn Dovy-toonzalen in Vlaanderen en in het Waalse landsgedeelte. Er is dus altijd wel een toonzaal bij jou in de buurt”, zegt Mario Muylle. “Als je online een afspraak vastlegt, dan maakt de keukenconsultant de nodige tijd vrij om naar jouw wensen en behoeften te luisteren en kan je in alle rust je keuze maken.“ Maar je kan ook een keukenconsultant gratis aan huis laten komen. Het voordeel van een toonzaal is natuurlijk dat je de keukens van dichtbij kunt bekijken. Het voordeel van een keukenconsultant aan huis is dat hij of zij ter plaatse de mogelijkheden ziet. Je kan natuurlijk ook naar de toonzaal komen én een keukenconsultant aan huis laten komen.”

Advies op maat

Hoe verloopt zo’n eerste gesprek? “Het eerste wat onze keukenconsultants doen, is luisteren en vragen stellen. Welk type keuken geniet jouw voorkeur? Hoeveel tijd breng je door in de keuken? Welke toestellen zou je niet kunnen missen in je keuken? Welk werkblad voldoet aan je eisen en behoeftes? Op basis van dit gesprek tekent de keukenconsultant je keuken uit in 3D. Belangrijk om weten: dat kost je allemaal geen cent.”

Dovy 360

3. Bekijk het gratis ontwerp in 3D

Dovy pioniert met virtual reality: sinds kort kan je je keukenontwerp gratis in 360° bekijken met behulp van je computer, tablet, smartphone of met een VR-bril. Hoe werkt dat? Mario Muylle: “Je keukenconsultant stuurt zijn ontwerp per mail naar je door. Als je op de link klikt, krijg je de keuken in 3D-weergave te zien. Dat is best wel spectaculair. Je kan je nieuwe keuken bijna voelen, je kan inzoomen op de details. En je kan natuurlijk altijd nog aanpassingen laten uitvoeren tot het ontwerp helemaal aan jouw wensen beantwoordt.”

4. Bestel je nieuwe keuken

“Wanneer de klant 100% tevreden is, wordt een overeenkomst opgesteld. Daarin beloven we onder andere twee jaar prijsgarantie”, vertelt Mario Muylle. “We vragen geen voorschot. Pas wanneer de keuken geproduceerd is en klaar staat voor transport, verzoeken we de klant 70% van de totaalprijs te betalen.”

Is je nieuwbouw of verbouwing klaar? Dat is het moment om je keuken definitief te laten opmeten. “Een keuken op maat, dat betekent dat de maten exact moeten kloppen. Je vaste contactpersoon komt na afspraak bij je thuis om de ruimte waar de keuken zal staan, op te meten. Een Dovy-keuken is immers echt maatwerk tot op de millimeter”, legt Mario Muylle uit.

Massief aan het werk

“Eén vaste contactpersoon, dat is ook iets waar klanten erg tevreden over zijn”, zegt Mario Muylle. “Die contactpersoon kent de klant door en door, weet precies in welke fase van productie de keuken zich bevindt. Hij blijft ook je aanspreekpunt eens de keuken geplaatst is, mocht er onverhoopt iets niet helemaal naar wens zijn.”

Dovy Keuken 101

5. Geniet van je nieuwe keuken

Dovy keukens zijn gemaakt om in te leven, om lang en intensief te gebruiken. “Vandaar dat we tien jaar garantie geven op de meubels en levenslange service bieden”, zegt Mario Muylle. " Laminaat heeft een antibacteriële eigenschap, dus makkelijk in het onderhoud en kan zoals bekend tegen een stootje. De waterbestendige sokkels houden de kasten stevig op de vloer. Het enige waar we niet bij helpen, is eten in huis halen en lekker koken voor je familie en vrienden.”

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.