Keukentrends 2020 - Scarved Oak - Wit in combinatie met hout
Geplaatst op 11 oktober 2019 16:40 in Dovy-nieuws

Trendwatchers zien een grote diversiteit aan materialen, kleuren en texturen, maar steeds in het teken van rust en sereniteit.

Als we interieurarchitecten aan het woord laten over de nieuwste trends, dan voorspellen zij een diversiteit aan materialen, kleuren, texturen en indelingen. Maar er is ook één constante : de nieuwe interieurs stralen rust en eenvoud uit met een natuurlijke flair. Kalmte, sereniteit en bedaarde kleuren primeren. Wit blijft de bovenhand halen maar steeds in combinatie met een warme houtkleur als sfeermaker.

Terug naar de essentie

Dé trend die in het interieur terugkomt, is de terugkeer naar de essentie, naar eenvoud en rust in de woning. Maar eenvoud hoeft niet te betekenen dat de keuzemogelijkheden in keukens beperkt worden. Integendeel, het betekent eerder ‘durven combineren’ maar met behoud van rustige, bedaarde kleuren en strakke lijnen. Alles wat ‘te veel’ of ‘te opvallend’ is, wordt geweerd in het interieur, dus ook in de keuken. We streven naar echte luxe en die vinden we terug in de kwaliteit van kastdeuren in 24 mm dikte, de afwerking van frontlaminaat en de duurzaamheid van de materialen.

Tijdloos

De nieuwste keukentrends dragen functionaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel. Maar steeds gekoppeld aan een hoge kwaliteit. De wegwerpmaatschappij is niet meer van deze tijd. We zoeken kwalitatieve producten met een geraffineerde, stijlvolle afwerking die luxe uitstralen. Daarbij letten we speciaal op de duurzaamheid van de gebruikte materialen. Minimalisme, maar eerder warm ingericht. Gezelligheid gekoppeld aan functionaliteit. Specifiek betekent dit een keuken met een tijdloos karakter in een gezellige sfeer. En dat spreekt veel mensen aan.

Wit in combinatie met hout

Vandaag maken we heel bewuste keuzes, ook voor ons interieur. Strakke lijnen mogen nog, maar we combineren graag met warme materialen. Hout in zijn natuurlijke kleur is hiervan een mooi voorbeeld. Want een houttoets zorgt voor een kleuraccent. Hout in de keuken staat garant voor een warme sfeer en inrichting. Gezelligheid troef dus.

Een keuken in één kleur is out. Tegenwoordig worden kleuren met elk jaar gecombineerd. Het moderne, strakke aspect van een effen witte keuken wordt visueel onderbroken door een volledige kastenwand in hout. Of het effen wit keukeneiland in frontlaminaat krijgt een voor- en achterwand in (fineer)eik dat afgewerkt is met de ‘scarved oak’-techniek, waarbij horizontale markeringen aangebracht worden over de verticale houtstructuur. Deze lichte zaagsneden of groefjes zijn zichtbaar maar nauwelijks voelbaar. Ze geven de keukendeuren een verouderd maar warm uitzicht.

Natuurlijk effect

We refereren graag naar de natuur door het gebruik van groen in de keuken. Een klein accent in mintgroen zorgt eveneens voor rust en kalmte in de keuken. Het geeft net dat tikkeltje extra. In combinatie met hout laat deze nieuwe kleur je wegdromen en geeft ze een rustgevend gevoel.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.