Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Zwarte keuken met verticale lijnen
Geplaatst op 1 maart 2023 07:00 in Trends & nieuwigheden

Ben je op zoek naar een gloednieuwe keuken? Dan is het tijd om eens langs te gaan bij een Belgische fabrikant die trendsetter is in de keukensector. Dovy is in dat opzicht toonaangevend. De laatste nieuwe snufjes, de modekleuren, de ontwikkelingen en evoluties in de sector, de vooruitgang op het vlak van techniek, de tendensen en rages… we volgen alles op de voet en implementeren de belangrijkste ontplooiingen in ons uitgebreid gamma. Op die manier etaleren we altijd de laatste trends in onze toonzalen, zodat ook jij op de hoogte blijft. Ken je deze 4 keukentrends al voor 2023?

Zachte, harmonische kleurcombinaties

De keuken is één van de meest gebruikte werkruimtes in ons huis. We vertoeven er ’s morgens om het ontbijt klaar te maken en ’s avonds voor het avondeten met het gezin. In het weekend spenderen we meer tijd in de keuken en als er vrienden op bezoek komen, drinken we daar een aperitiefje terwijl er gekookt wordt. De keuken is het hart van onze woning geworden en we willen dat hij zoveel mogelijk aansluit bij de woonstijl en het interieur van de leefruimte. Daarom kiezen we zachte, harmonische kleurcombinaties voor de keuken. Tinten die ook in onze leefruimte aanwezig zijn en die ons rust bezorgen. Beige, grijsbeige, zandkleur, pasteltinten, mosgroen, olijfgroen en bruin worden dé trendkleuren van 2023.

Keukentrends van 2023 - witte keuken met abrikooskleur
Keukentrends van 2023 - witte keuken met houtstructuur in laminaat

Bovenkasten zijn weer in

We beschikken over meer keukenspullen dan vroeger en die moeten allemaal een plaats krijgen in de keuken. Niet eenvoudig als je weet dat de trend van minimalisme zich ook volgend jaar verder zal zetten. Want waar moet je heen met al je kleine keukenapparaten en -hulpjes? Berg ze op in de bovenkasten zodat ze uit het zicht verdwijnen. Opgeruimd staat netjes. Hoe minder spullen er in je keuken rondslingeren, hoe meer je het gevoel krijgt van rust. Diezelfde rust creëer je ook op de wandplanken of in de open regalen. Daar plaats je enkel de eyecatchers, je allermooiste items die het verdienen om gezien te worden.

Marmer en hout zijn hip en trendy

Natuurproducten zoals marmer en hout winnen aan populariteit in 2023. Een werkblad in marmer is uniek qua structuur, kleur en tekening. Het is mooi in zijn eenvoud en geliefd omwille van zijn rustieke uitstraling. Kastdeuren in hout – denk maar aan een landelijke keuken met eiken kastdeuren met houtsnijwerk – straalt pracht en praal uit. Maar er is ook een keerzijde. Een keuken met een werkblad of spatwand in marmer en kastdeuren in hout is niet gemakkelijk te onderhouden. Daarom kies je best voor kastdeuren in laminaat met een houtprint en een werkblad, eveneens in laminaat, met een marmerprint. Dan ben je mee met de nieuwste trends én geniet je van al het onderhoudsgemak.

Keukentrends van 2023 - keuken marmer en hout
Keukenmodel DELI modern klassieke stijl

Gouden accenten en ronde vormen troef

Modern Klassiek is een stijl die steeds meer aan interesse wint. Dit zien we vooral terug in de vormen. Ronde eettafels, ovale salontafels, ronde spiegels en afgeronde zetels zorgen voor gezelligheid in het interieur. En dat vertaalt zich ook naar de vormen in de keuken. De hoekige keukenwerkbladen maken plaats voor zachte ronde of ovale vormen, bogen als doorgang, ronde barstoelen en afgeronde hoeken. De ronde vormen zorgen voor een zachte uitstraling, openheid, een speels effect en… plaatsbesparing. Combineer met een opvallende goudkleurige kraan en spoelbak of een goudkleurig accent in de keukenstoelen en je bent weer helemaal mee.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.