Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Keuken model Toronto in frontlaminaat - Turnhout
Geplaatst op 4 december 2023 12:00 in Trends & nieuwigheden

In 2024 wordt de keuken meer dan ooit een rustpunt in huis, waar stijl, functionaliteit en comfort samensmelten. De trends van 2024 brengen ons dichter bij de natuur, verfijnen onze levensruimtes en zetten onze persoonlijke stijl in de schijnwerpers.

Kleuren: een pallet geïnspireerd door de natuur

De kleuren van 2024 weerspiegelen een verlangen naar rust en natuurlijke schoonheid. Aardetinten en houtkleuren, variërend van zachte zandkleuren tot rijke notelaar en donkerbruine houttinten, vormen de basis. Groene nuances zoals zachtgroen, olijfgroen en eucalyptusgroen geven een frisse toets. We zien ook een neiging naar fellere kleuren zoals abrikoos en fjordgroen, vaak gecombineerd met hout. In een two-tone keuken merken we regelmatig groen of bruin op, telkens in combinatie met beige of greige. Een ton-sur-ton aanpak, waarbij er subtiele variaties gebruikt worden binnen dezelfde kleurenfamilie, creëert een harmonieuze en stijlvolle omgeving.

Keukenrealisatie Extreme Makeover Deurne - praktische keuken in een frisse groene tint
Modern klassieke keuken - model Deli - keuken Ieper

Vormen: spelen met lijnen en curven

De vormen van 2024 zijn zowel organisch als gestructureerd. Ronde en organische vormen worden gecombineerd met een lijnenspel, zoals verticale lijnen in kastdeuren. Deze dynamiek wordt versterkt door de juiste verlichting, waardoor kleuren extra diepgang krijgen.

Kasten: elegantie en functionaliteit

Vitrinekasten met glas maken een comeback. Ze brengen veel licht, transparantie en diepgang in de keuken. Donkere kastdeuren worden verzacht door het gebruik van glas, terwijl nissen met led-verlichting zorgen voor een stijlvolle touch. Innovatieve opbergoplossingen, zoals praktisch lade-indelingen, messenhouders, foliesnijders, uittrekbare apothekerskasten en kruidenhouders benadrukken zowel organisatie als functionaliteit.

Dagelijkse Kost Keuken
Keuken Dovy-toonzaal Turnhout - Model Rome

Handgrepen: subtiele details

De trend van greeploze keukens blijft populair, maar er is ook een herwaardering voor handgrepen. Onzichtbare greeplijsten of lange, stoere handgrepen voegen niet alleen functionaliteit toe, het zijn subtiele accenten die de keuken hun klassieke charme bezorgen en een persoonlijke uitstraling geven.

Keukens: de nieuwe sociale ruimte

Open keukens blijven in de mode, maar de opkomst van de wellness-keuken valt op. Deze keukens, geïnspireerd door wellness in de badkamer, zijn uitgerust met serene materialen en kleuren. Ze hebben een zen-look en creëren een oase van rust. In een wellness-keuken primeren natuurkleuren en zelfgekweekte kruiden krijgen er een prominente plaats. Een aparte koffiecorner of huisbar, opgetrokken in dezelfde look & feel als de keukenkasten, zorgt voor gezelligheid in de keukenruimte.

Blind Gekocht - Keuken Syl & Johan - Kookeiland en lichtinval
Keuken model Toronto in frontlaminaat - Dovy Turnhout - spatwand

Materialen: luxe en diepte creëren

Materialen, zoals geglazuurde tegels voor spatwanden, geven extra diepte en reliëf. De levendige aders in marmeren spatwanden (of met de look van marmer) zijn een opvallend kenmerk en dat geeft de keuken een luxueuze uitstraling.

Hybride keuken: hét visitekaartje van je woning

De keuken in 2024 wordt een hybride ruimte om te koken, ontspannen, studeren, thuiswerken en om samen te komen met het gezin. Het is een plek waar persoonlijke smaak de hoofdrol speelt en waarbij multifunctionaliteit, aandacht voor design en creativiteit in het ontwerp belangrijk zijn. Dat resulteert in een keuken die zowel een praktische werkplek als een visitekaartje van de woning is.

Keukenmodel Raya mat lak - Dovy Oudenaarde

De keukentrends van 2024 omarmen de natuur, innovatie en persoonlijke stijl. Ze vormen een perfect evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit, waardoor de keukens transformeren tot veelzijdige, stijlvolle en comfortabele leefruimtes. Het belooft een jaar te worden waarin de keuken centraal staat.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.