Loïc's recept: orecchiette met courgettes
De gepassioneerde foodvlogger Loïc Van Impe is zeer geliefd op sociale media. In 2019 deed hij zijn debuut bij VTM als TV-kok in het kookprogramma ‘Zot van Koken’ en startte hij op RTL TVI het gelijknamige programma ‘Fou de Cuisine’. Een unicum, want hij is de enige chef die op 2 zenders in 2 landsgedeelten een kookprogramma presenteert. Ondertussen is hij al een echte BV geworden en kent gans Vlaanderen en Wallonië deze sympathieke jongeman.
Loïc staat dagelijks in zijn Dovy-keuken te kokerellen. Een echte leefkeuken bestaande uit 3 delen: een centraal kookeiland met zitgedeelte, links daarvan de spoeltafel en erachter een kastenwand met werkblad. De keukenkasten uit laminaat in een mosgroene kleur gecombineerd met oude eik, stralen gezelligheid, warmte en rust uit. Meer info over zijn Dovy-keuken? Bekijk hier zijn klantgetuigenis: de keuken van Loïc
Ingrediënten voor 2 personen
200g orechiette
150g pancetta
sjalot en look
2 courgettes
keukenpapier
50g pecorino
Griekse basilicum
Bereiding
- Breng het water voor de pasta aan de kook
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
- Bak de pancetta traag aan in een koude pan op middelhoog vuur
- Snij de look en de sjalot fijn
- Snij de courgettes in stukken
- Haal de gebakken pancetta uit de pan en leg op keukenpapier
- Fruit de groenten aan in het vet van de pancetta op middelhoog vuur
- Voeg de pasta toe aan de groenten samen met een lepel van het kookvocht
- Breng op smaak met peper en zout en geraspte pecorino
- Schud alles op
- Werk af met verkruimelde pancetta en blaadjes Griekse basilicum en extra pecorino.