X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord
Werkbladen

Composiet

Terug

Composiet

Composiet als keukenblad

Wat is composiet?

Composiet is een heel dicht, niet-poreus materiaal dat voor het overgrote deel bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Bacteriën en schimmels krijgen daardoor geen kans. Composiet werkbladen zijn goed zuurbestendig, maar door de harsen zijn ze minder goed bestand tegen hitte dan massieve natuursteen.

Kenmerken

Bij composiet hebt u vaak de eerste indruk dat het om natuursteen gaat. Een werkblad in composiet heeft de look van natuursteen maar is soms homogener van kleur. Binnen het gamma van werkbladen in composiet bestaan er zeer goede imitaties van natuursteen: ze zijn even krasbestendig, wegen evenveel en zijn even hard.

Onderhoud van composiet

Voor het dagelijks onderhoud volstaan een vochtige doek en wat afwasmiddel ofwel een oplossing van azijn met water.

Voor een iets intensievere schoonmaakbeurt gebruikt u een sopje van warm water en Cif-cream. Wrijf het werkblad schoon met een propere doek en spoel na met voldoende warm water. Gebruik nooit een schuursponsje of staalwol, en evenmin schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten.

Hardnekkige vlekken verdwijnen meestal als u Cif-Cream onverdund aanbrengt op een zachte spons, daarna flink op de vlek veegt, en naspoelt met voldoende warm water.
Lees meer over het onderhoud van composiet

Hoeveel kost een keukenblad in composiet?

De prijs hangt af van de verhouding tussen de hoeveelheid natuursteen en kunstmatige harsen, en is vergelijkbaar met de prijs van een natuursteen.
 

Onze toonzalen zijn terug open
Geniet nu van onze uitzonderlijke acties

Lees meer
Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso