Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De rijwoning die makelaar Béa kocht voor Aisha en Robin in Gijzenzele bestond uit meerdere gebouwen en uitbreidingen achter elkaar. De keuken bevond zich afzonderlijk in één van de bijgebouwen en liet weinig licht binnen. Daarom werd de oude keuken afgebroken en van plaats gewisseld. De nieuwe keuken kreeg een moderne look met een speelse toets en biedt nu zelfs plaats voor de wasmachine en droogkast.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Gijzenzele

Enkelwandige keuken van plaats gewisseld

De oude keuken was een lineaire keuken of ook wel enkelwandige keuken genoemd. Dat betekent dat alle kookactiviteiten zich concentreren op 1 lijn en langs 1 wand. De lineaire keuken is ideaal voor smalle ruimtes en heeft als voordeel dat hij weinig plaats in beslag neemt en dat de loopafstanden kort zijn. Maar de keuken liet echter weinig licht binnen langs een klein raam en daarom besloot interieurarchitect Kelly om de keuken van plaats te wisselen. Het plafond werd uitgebroken zodat er een hoge nok kwam die zorgde voor een ruimtelijk gevoel en het kleine raam werd vervangen door een groot schuifraam voor maximale lichtinval.

Witte keuken voor een luchtig gevoel

Om het open, lichtrijk gevoel te accentueren, koos de interieurarchitect voor een effen witte keuken met kastdeuren in kerngekleurd frontlaminaat. De deuren en laden openen makkelijk dankzij de subtiele witte handgreep. Ook de dampkap werd perfect weggewerkt met hetzelfde materiaal. En tegen de wand werden frisgroene tegeltjes geplaatst voor een speels accent.

Blind Gekocht Gijzenzele twin
Blind Gekocht Gijzenzele

Werkblad in keramiek

Een werkblad in keramiek is de ultieme droom in de keuken. Dit materiaal is niet goedkoop, maar het heeft zoveel voordelen dat het de investering meer dan waard is. Haal je een warme schotel uit de oven? Plaats hem gerust op het werkblad, het kan ertegen. Een ingedroogde vlek van rode wijn of spatten van citroen? Geen probleem, met een vodje zijn die in een handomdraai verwijderd. Krassen krijgen geen kans en het werkblad verandert niet van kleur na verloop van tijd. De interieurarchitect tekende een bijpassend werkblad in keramiek ‘Calacatta Silk’ met de look van marmer en een streelzachte touch.

Maximale kastruimte

Opbergruimte heb je nooit te veel. Daarom werd de volledige wand benut en zo kregen Aisha en Robin veel kastruimte. Onder het gasfornuis bevinden zich 4 ruime pottenladen met een binnenlade voor het bestek en klein kookgerief. De koelkast werd niet ingebouwd, want de interieurarchitect opteerde voor een vrijstaande koelkast in retrostijl, recht tegenover de lange kastenwand. Daardoor kwam er extra kastruimte beschikbaar naast de oven en microgolfoven voor het opbergen van het servies.

Blind Gekocht Gijzenzele
Blind Gekocht Gijzenzele

Was- en droogkast in de keukenruimte

Door de keuken van plaats te wisselen, kwam er ruimte vrij voor het plaatsen van een op maat gemaakte kast, speciaal voor de wasmachine met de droogkast erboven. Er is zelfs genoeg opbergruimte ernaast voor wasproducten of andere benodigdheden. Op die manier moest er geen aparte wasruimte in het huis gecreëerd worden.

De zoektocht van Aisha en Robin is beëindigd

Dankzij deze kleine ingrepen oogt de nieuwe keuken van Aisha en Robin ruim, gezellig, lichtrijk én modern. Een dat is een hele opluchting voor het koppel dat al drie jaar op zoek was naar hun droomwoning.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen