Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Door het slopen van enkele muren maakte de interieurarchitect komaf met de kleine keuken annex badkamer en veranda. Hij maakte er één grote leefruimte van en die werd het hart van de woning. Een praktische kastenwand en een ruim kookeiland met zicht op de tuin betekenen de kers op de taart voor Syl en Johan.

Na Voor
Blind Gekocht - Keuken Syl & Johan - lichtinval en uitzicht op de tuin

Slopen maar!

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Blind Gekocht maakten we kennis met Syl en Johan. Makelaar Kinga kocht voor hen een huis in Koolkerke. Toen ze het huis voor het eerst binnenstapten, was het voor natuurliefhebber Johan een domper op de vreugde. De keuken was klein en donker, niet praktisch ingericht en had zicht op een oude veranda. Ook de aanpalende badkamer op het gelijkvloers kon hun goedkeuring niet wegdragen want die belemmerde volledig het zicht naar de tuin. Daarom was Johan bij aanvang al zeer sceptisch over het pand.

De interieurarchitect van Dovy kwam met de oplossing: al die muren slopen. De muur tussen de badkamer en de keuken ging voor de bijl, de muur tussen de keuken en de veranda moest ook weg. Zo werd er één grote ruimte gecreëerd voor de nieuwe keuken, inclusief een groot raam dat zorgt voor een prachtig zicht op de tuin.

Kastenwand en kookeiland

Johan en Syl zijn in hun nopjes met de grote ruimte. “Deze keuken is het centrum van het huis”, zegt Johan. “Het kloppend hart”, vult Syl aan. Ze is vooral blij met de plafondhoge kastenwand in laminaat met houtprint. Johan is op zijn beurt opgetogen over het kook- en afwaseiland dat zicht heeft op de tuin. Zo kan hij volop kokerellen en tegelijkertijd genieten van het mooi uitzicht en veel lichtinval. Ook de vele opbergmogelijkheden in het eiland vindt het koppel een pluspunt, evenals het ruim werkblad waar je met de familie rond kan om een gezellig babbeltje te slaan.

Blind Gekocht - Keuken Syl & Johan - Kookeiland en lichtinval
Blind Gekocht - Keuken Syl & Johan - kastenwand

Maatwerk rond de oude schouwwand

Soms zijn er in de woning bepaalde elementen die – omwille van de stabiliteit – niet afgebroken kunnen worden. Dat is hier ook het geval met de oude schouwwand. Hij moest dus behouden blijven en neen, mooi is dat niet in een gloednieuwe keuken... Dus kwam Dovy met de gepaste oplossing: maatwerk leveren. De oude schouwwand werd ingewerkt in de nieuwe kastenwand. Daarom zijn de kasten op die plaats iets minder diep, maar perfect bruikbaar om kleine zaken in te plaatsen.

Extra werkblad met gezellig ontbijthoekje

In de ruime keuken was er zelfs nog plaats voor een zwevend werkblad dat uitmondt in een gezellige ontbijthoek voor het gezin van vier. Aan het werkblad kunnen de twee dochters hun huiswerk maken of een spelletje spelen terwijl Johan en Syl samen genieten van een lekker kopje koffie in de ontbijthoek mét zicht op de tuin.

Blind Gekocht - Keuken Syl & Johan - ontbijthoek

Bekijk de keuken van Syl en Johan uit Koolkerke in Virtual Reality

3d-ontwerp bekijken

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen