Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak

De makers van THUIS kozen voor Tim en Sam voor een Dovy-keuken in de nieuwe kleur ‘mintgroen’. Maar ook mosgroen en roodbruin bleken erg in de smaak te vallen. Dus werd het een nieuwe keuken in een combinatie van deze 3 prachtige, opvallende kleuren. Laat ons deze keuken even van dichtbij bekijken.

Keuken in één tv programma Thuis Judith

De beste materialen

Sam houdt van groen in haar keuken en de makers van THUIS kozen resoluut voor een combinatie van mintgroen en mosgroen met roodbruin. Ook de materialen verschillen van elkaar: de mintgroene keukendeuren in mat lak worden gecombineerd met mosgroene zijkanten in frontlaminaat van 22 mm dikte en een keukenblok en buffetkast in laminaat 22 mm dik, in de kleur roodbruin. De kleuren zijn mooi afgestemd op elkaar en vormen één geheel.

Diverse keukenelementen

De keukenelementen staan allemaal los van elkaar: de buffetkast, het kookeiland, de tafel met hoge barstoelen en het gedeelte met de spoelbak. Maar al deze diverse elementen hebben twee dingen gemeen: de combinatie van de 3 kleuren én de nissen met indirecte LED-verlichting, die komen in alle elementen terug.

De buffetkast is een heel handige kast tegen de muur en heeft veel opbergruimte, met kasten zowel onderaan als bovenaan. Dankzij de opstelling met een legplank in het midden komt de buffetkast heel luchtig over.

In het kookeiland bevindt zich, direct onder de kookplaat, een lade en een pottenlade. Handig om direct een pot of pan uit te halen en op de kookplaat te zetten. Heb je trouwens gezien dat de kookplaat een geïntegreerde dampkap heeft? Die bevindt zich in de kookplaat en komt naar boven met een eenvoudige druk op de knop. Op die manier worden de dampen direct afgezogen waar ze ontstaan en dat is zo dicht mogelijk bij de kookpot dus.

De eettafel is iets hoger dan het kookeiland en daar passen hoge barstoelen perfect bij. Aan de zijkant van de eettafel zijn er nissen voorzien om kruiden, borden, glazen op te bergen. Handig als je nog iets nodig hebt aan tafel of om de tafel te dekken, je haalt het gewoon uit de één van de nissen opzij.

Het keukengedeelte met spoelbak is praktisch ingericht dankzij de muurbanken, open rekjes en wandmodules in de kleuren mintgroen en mosgroen. Maar ook binnenin de kasten is er heel veel praktische opbergruimte. In de hoekkast bevindt zich een ingebouwde draaimand. De inhoud van de kast draai je gewoon naar je toe.

Keuken in één tv programma Thuis Judith
Keuken in één tv programma Thuis Judith

Werkblad in keramiek

Het werkblad in keramiek ‘Ceppo Di Gre’ is normaal slechts 6 mm dik, maar door het in verstek te zagen, kan de dikte naar 30 mm gebracht worden. Zo ziet het werkblad er dikker en zwaarder uit. De grijze kleur is nieuw in het gamma en past perfect bij deze moderne keuken. Zie je dat het werkblad ook als muurpaneel gebruikt wordt achter de muurbanken?

Efficiënte toestellen

De microgolfoven bevindt zich in de kolomkast, net boven de frigo. En dat is vlak bij de eettafel. Handig om snel een kop soep op te warmen en zich ermee aan de eettafel te installeren.

De oven zit netjes onder de kookplaat met geïntegreerde dampkap. En uiteraard is er ook een vaatwasser voorzien in het gedeelte met de spoelbak.

Keuken in één tv programma Thuis Judith
Keuken in één tv programma Thuis Judith

Decoratie troef

Sam houdt ook van decoratieve elementen in de keuken en een toets groen. De makers van THUIS speelden hierop in en vroegen aan Dovy om gebruik te maken van wandrekjes, open regalen, muurbankjes en nissen om daar plantjes, decoratie en bewaarpotten op te plaatsen. De keukenruimte wordt op die manier optimaal benut.

Andere klantgetuigenissen