Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Een gesprek met Geert leert ons hoe belangrijk de klant het vindt om te werken met lokale producenten, om te letten op duurzaamheid en kwaliteit en om te kiezen voor een keuken die een leven lang meegaat. Zijn nieuwe keuken in fineer eik zal vast en zeker de tand des tijds doorstaan en hem en zijn echtgenoot een leven lang voldoening schenken, tenzij … ze overwegen om hun loft te verkopen en naar Spanje te verhuizen.

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

Waarvan ken je Dovy?

Geert: “Ik kende Dovy al enkele jaren, want er was een Dovy-zaak niet ver van waar we vroeger woonden en daardoor wist ik dat er bij Dovy veel keuze was. We hebben wel enkele andere keukenzaken bezocht, maar we hebben ons betrekkelijk snel vastgepind op Dovy door het feit dat jullie al zeer lang aanwezig zijn op de markt en ook een zekere stabiliteit kunnen bieden. Daardoor kunnen garanties nagekomen worden en daarom vonden wij Dovy voor ons de beste keuze.”

De keuze voor Dovy was dus een bewuste keuze?

“Jazeker”, zegt Geert. “We hebben specifiek voor Dovy gekozen omdat we absoluut wilden werken met een Belgische producent. Ik werk zelf in aankoop en heb gemerkt tijdens de coronacrisis hoe belangrijk het is om te werken met lokale producenten. Ik denk dat het wel past in het kader waar alles weer meer lokaal komt en ook op het vlak van duurzaamheid vinden wij het zeer belangrijk om lokaal te kopen.”

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst
Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

Wat verwachtte je van Dovy?

“Onze grootste verwachting was dat we zouden kunnen overgaan tot het uitwerken van de keuken zoals onze binnenhuisarchitect die had uitgetekend. Weet je, onze binnenhuisarchitect was zelfs verbaasd over de vlotte samenwerking en over het feit dat zijn ontwerp zo goed werd uitgevoerd, helemaal zoals hij het had uitgetekend.”

Is er genoeg keuze in de toonzaal?

“Zeker!” “Er was meer dan genoeg keuze qua modellen en ook extra stalen. In een toonzaal kun je natuurlijk niet alles uitstallen, maar er was genoeg materiaal aanwezig om aan te tonen van kijk, als je dit verandert, dan zal het er ongeveer zo uitzien. Er werd ook een 3D-tekening gemaakt die ons een idee gaf van onze toekomstige keuken. Die 3D-tekening werd goed onthaald. Mijn echtgenoot heeft iets meer verbeelding dan ik. Hij kan zich dat inbeelden, ik absoluut niet, dus voor mij was zo’n 3D zeer belangrijk zodat ik me een goed beeld kon vormen van hoe de keuken er zou uitzien. En het was achteraf zeer opmerkelijk om te zien hoe goed de 3D-tekening matchte met de realiteit!”

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst
Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

Welke materialen en kleuren hebben jullie uiteindelijk gekozen?

Geert: “Door het feit dat de keuken al uitgetekend was door onze binnenhuisarchitect stond de kleur al min of meer vast. We wisten dat de kastdeuren in een lichte houtkleur zouden zijn, in combinatie met een lichtgekleurd werkblad. Dan hebben wij samen met de adviseur de mogelijkheden bekeken qua lichte houtkleuren: echt hout, fineerhout of laminaat met een houtprint. Er stond een keuken in fineer eik uitgestald in de toonzaal, dus dat maakte de keuze net iets makkelijker. Qua kleur zagen we direct dat dit helemaal was wat we zochten.”

Wat is er voor jullie belangrijk in een keuken?

“Er waren een aantal zaken die belangrijk waren voor ons. Eén ervan was de hoogte van het werkblad. Mijn echtgenoot is groot en wou een hoger werkblad, voor mij mocht het niet té hoog zijn. Dat was dus even zoeken om het gepaste compromis te sluiten. Daarnaast was het ook belangrijk om geen zichtbare dampkap vanuit het plafond te hebben, omdat mijn echtgenoot daar zijn hoofd aan zou stoten. Bovendien wilden we heel graag laden hebben voor kookgerei want laden zijn makkelijker dan legplanken. En tenslotte was een praktische keuken een must, een keuken waar je alles direct bij de hand hebt.”

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst
Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

De witte kast in de hoek is een vreemde eend in de bijt. Hoe komt dat?

Geert zegt al lachend: “Dat was een suggestie van de Dovy-adviseur! Onze architect had het niet zo uitgetekend, maar nu zijn we heel tevreden met onze barkast.”

Hoezo, een barkast?

“Eens de keuken er stond, was het snel beslist wat de inhoud van de witte kast zou zijn. Onze gasten zitten meestal op de hoge stoelen om aan de bar te aperitieven. Dus heb ik de ruimte in de hoekkast optimaal benut door er alle barbenodigdheden in te plaatsen: drankflessen, shakers, rietjes, enzovoort. Het systeem is makkelijk uittrekbaar, je hebt alles direct bij de hand én er is geen ruimteverlies in die hoek.”

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst
Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

Waarom zou je Dovy aanbevelen?

Geert zegt hierover: “Er zijn een aantal redenen waarom ik Dovy zou aanbevelen. Het is een Belgisch bedrijf en we mogen fier zijn op wat we in België maken. Daarnaast is het een solide groep die garanties geeft. Het is belangrijk dat je werkt met een partner die op de markt blijft. En ten derde de kwaliteit. Ik weet uit ervaring dat de kwaliteit die je uit het buitenland krijgt, niet altijd even goed is. Bij Dovy voel je die kwaliteit aan alles wat je vastpakt in de keuken, je voelt gewoon dat je goede kwaliteit in handen hebt en dat de keuken vele jaren zal meegaan.”

Hoe lang hoop je dat je nieuwe keuken zal meegaan?

“Goeie vraag”, zegt Geert. “Toch zeker een 20 à 30-tal jaren natuurlijk of misschien wel levenslang. Tenzij we beslissen om deze loft te verkopen en naar Spanje te verhuizen als we allebei met pensioen zijn …”

Klantrealisatie - Keuken in fineer eik gebeitst

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen