Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Rust en groen, een wijds vergezicht en een prachtig panorama. Dat vind je nog in de Dendervallei. Gert en Nadine bouwden een nieuwe woning midden in de akkers en velden. Al bleek het hellend terrein niet makkelijk te zijn. Dus werd de woning afgestemd op het glooiend landschap. Het niveauverschil van zo’n tien meter werd aangewend om de woning als het ware te laten zweven boven de vallei.

DSCF6329-©NickCannaerts-HomeSweetHome.jpg

Open living en keuken

De living en keuken vormen één naadloos geheel om het ruimtelijk aspect te accentueren. Het ontwerp en de inrichting realiseerden de eigenaars grotendeels zelf. ‘Laat ons zeggen dat we heel goed wisten wat we wilden’, legt Gert uit. ‘De architect gaf ons veel vrijheid om onze eigen ideeën uit te werken. Ik had op voorhand een basisschets gemaakt en de architect heeft deze verder verfijnd zodat alles architecturaal klopte.

Keuken in hoogglanslak

Om het moderne karakter van de woning extra te benadrukken, koos het koppel voor een Dovy-keuken in hoogglanslak. Glanzende keukens zijn erg momenteel erg in trek en een hoogglanskeuken is altijd met glans geslaagd. Het is letterlijk en figuurlijk het summum van luxe. Hoogglans geeft een strakke uitstraling en kruidt elk interieur af met een snufje pracht en praal. Een hoogglanskeuken ziet er chic en stijlvol uit en is altijd een lust voor het oog.

Wist je dat er achter een hoogglanskeuken heel wat vakmanschap schuilgaat? Het is een arbeidsintensief procedé van schuren, polieren, lakken, opnieuw schuren, polieren en lakken om zo tot een schitterend eindresultaat te komen dat beslist gezien mag worden.

DSCF6380-©NickCannaerts-HomeSweetHome.jpg
DSCF6333-©NickCannaerts-HomeSweetHome.jpg

Kookeiland met composiet

Gert vertelt: ‘We koken allebei graag en daarom wilden we een open keuken met een kookeiland als centrale ontmoetingsplaats. Gewoon voor ons beiden om tijdens het koken een aperitiefje te nuttigen. Maar ook om samen met onze gasten rond het eiland te zitten keuvelen terwijl er in de potten geroerd wordt. Voor het onderhoud alleen al kozen we voor een werkblad in composiet. Na het koken even erover met een vochtige doek en wat afwasmiddel en klaar is kees. Het is een sterk materiaal dat de look heeft van natuursteen maar homogener is van kleur. Wij kozen voor een donkere composiet om accent te steken met de witte kastenwand. De composiet komt ook terug in de lage spatwand onder het raam, net omwille van zijn onderhoudsvriendelijke karakter.’

Witte kastenwand met veel opbergruimte

De grote kastenwand loopt door tot achter de hoek en bestrijkt op die manier twee volledige muren. Omdat de kasten bijna tot aan het plafond reiken, lijkt het alsof ze samen één geheel vormen. En ook binnenin werd gedacht aan optimalisatie van de beschikbare ruimte. In het oorspronkelijke plan hadden Gert en Nadine gekozen voor de klassieke apothererskastjes maar Dovy raadde hen uittrekbare voorraadlades aan. Ze waren direct enthousiast bij dat idee: ‘Dat is inderdaad veel overzichtelijker en makkelijker in gebruik. Elke vierkante centimeter van de kast wordt benut en de inhoud komt zo naar je toe.’

DSCF6371-©NickCannaerts-HomeSweetHome.jpg
DSCF6339-©NickCannaerts-HomeSweetHome.jpg

Glanzend laminaat binnenin

Alle Dovy-kasten worden binnenin integraal afgewerkt met glanzend laminaat. En dat vindt het koppel prima. ‘Niet alleen het uitzicht en de stevigheid van de keuken is belangrijk, maar ook de binnenkant speelt een rol, zeker voor diegene die de taak van het poetsen op zich neemt’, lacht Nadine. ‘Dan heb je graag dat het snel en makkelijk gaat.’

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Ervaar Dovy Keukens in Virtual Reality

Benieuwd hoe jouw keuken er in Virtual Reality uit kan zien? Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen