Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Dankzij het TV-programma ‘Huis Gemaakt’ verandert in Laakdal een leegstaand pand in één klap in een gerenoveerde, klassevolle woning met een landelijke keuken. Een kolfje naar de hand van Kenny en Amber die in de open ruimte een pareltje van een keuken geplaatst hebben met veel aandacht voor detail en gebruiksvriendelijkheid.

Bekijk hieronder de keuken uit Huis Gemaakt voor en na.

Na Voor

Een verwaarloosd pand met klassieke pareltjes

Het pand in Laakdal stond al 10 jaar leeg. In de keuken viel het plafond naar beneden, de gordijnen waren aan flarden gescheurd en er was heel wat waterschade. Maar Kenny en Amber lieten zich hierdoor niet afschrikken. Ze waren onmiddellijk verliefd op de stijl van het huis en de prachtig gesculpteerde kroonlijsten aan het plafond, werkelijk echte pareltjes. De uitbouw in de vroegere leefruimte zorgde voor veel lichtinval en daarom besloten ze de nieuwe keuken op die plaats in te richten.

Huis Gemaakt Laakdal VTM TV Programma
Huis Gemaakt Laakdal VTM TV Programma

Een klassieke stijl met moderne snufjes

Om niet te breken met de klassieke stijl van de woning, koos het koppel voor een landelijke keuken maar met enkele moderne accenten. Het klassiek, maar stijlvol keukenmodel ‘Les Flandres’ sprak hen onmiddellijk aan. Deze keuken is nog volledig met de hand geschilderd in de fabriek van Dovy. Een echt staaltje vakmanschap! De mat gelakte witte kastdeuren, de bijpassende retro handgrepen en de prachtige kroonlijsten krijgen de volle aandacht.

In de keuken van Kenny en Amber zijn er geen zichtbare inbouwtoestellen aanwezig. Ze hebben hier bewust voor gekozen om de keuken volledig tot zijn recht te laten komen, zonder storende elementen. De combi-oven bevindt zich onder het kookeiland en uit het zicht. Dat is een handige oplossing, want op die manier kan Amber een hete schotel uit de oven halen en deze onmiddellijk op het werkblad in natuursteen plaatsen. Ook de dampkap ontbreekt, maar als je dichterbij kijkt zie je dat de kookplaat een geïntegreerde dampkap heeft. Dat is een knap staaltje technologie dat garant staat voor efficiëntie, design en kwaliteit. Een moderne oplossing in een klassieke keuken. Op die manier staat de keuken in zijn geheel in het middelpunt van de belangstelling en trekt de dampkap niet de aandacht. Dat vergroot alleen maar het gevoel van ruimte.

Kastenwand en kookeiland

De nieuwe keuken van Kenny en Amber bestaat slechts uit 2 delen: een kastenwand met afwasgedeelte en een kookeiland. De regalen in de kastenwand zorgen letterlijk en figuurlijk voor een open structuur en een ruimtelijk gevoel in de keuken. Amber plaatste er enkele smaakvolle accessoires in. Heb je gelet op de kraan in retrostijl naast de open regalen? Ze vormt een perfecte match met de landelijke keuken.

Het kookeiland is qua opbergruimte optimaal benut. Er is niet alleen een zitgedeelte voor twee personen, maar onder de kookplaat zijn er twee laden, waarvan de ene dienst doet als pottenlade. Daarnaast is er een smalle kast met flessenrek. Altijd handig om snel naar een fles olie te grijpen als je aan het koken bent. Onder de combi-oven bevindt zich nog een pottenlade om glazen ovenschotels op te bergen.

Huis Gemaakt Laakdal VTM TV Programma
Huis Gemaakt Laakdal VTM TV Programma

Werkblad en spatwand in natuursteen

Een werkblad in natuursteen hoort bij een landelijke keuken. Het geeft een luxueuze en chique uitstraling want natuursteen – de naam zegt het zelf – is een product van de natuur met een unieke tekening, elke steen is opmerkelijk en origineel. Natuursteen heeft vele voordelen: het is een uiterst sterk materiaal, duurzaam en hittebestendig.

Voor het gemak werd een Twist stopcontact ingebouwd in het kookeiland. Het neemt niet veel plaats in beslag en je kan het met slechts 2 vingers openen en sluiten. Makkelijk én gebruiksvriendelijk, zeker als de kok van dienst enkele ingrediënten wil mixen als de kookpot nog op het vuur staat. Of zou Kenny dat aan Amber overlaten?

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen