Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het kan vlug gaan in ’t leven. De familie De Romagnoli uit Sint-Amandsberg bezocht in juni 2015 de Dovy-toonzaal in Oostakker, bestelde in juli, en al midden september werd hun droomkeuken geplaatst. Als het precies is wat je wil, waarom dan nog langer wachten? En een droom is het wel, hun nieuwe keuken. Hij doet de ruimte groter en helderder lijken, en tegelijk is hij bijna onzichtbaar voorzien van alle gemakken. Hij straalt rust en sobere luxe uit, maar biedt heel veel opbergruimte. Lees hieronder hun ervaring met Dovy.

De vorige keuken had echt wel zijn beste tijd gehad. De deuren bestonden uit een verouderd amalgaam van kleuren – donkergrijs, wit en lichtbruin – dat nog eens werd gecumuleerd met inoxkleurige handgrepen en zwarte apparaten. Rustgevend is anders. De muur met de aangebouwde tafel voegde daar nog eens twee kleuren aan toe die nogmaals anders waren dan die van de keukendeuren. Ook het keukengerei dat boven de kookplaat hing, alsook de vele losstaande toestellen die niet weggeborgen konden worden, gaven de keuken een nerveuze en rommelige indruk. De keuken leek daarenboven zeer duister, vooral door het donkerbruine eiken plafond. En door de donkere kleuren en de weinig doordachte verlichting zag hij er ook klein uit. Kwam daarbij de drukke mix van horizontale en verticale handgrepen, van smalle en brede laden, van rechte en afgeronde kasten. En daarbovenop het inefficiënt gebruik van mogelijke opbergruimte. Kortom : een grondige en totale make-over drong zich echt wel op.

Klantgetuigenis Familie De Romagnoli

Een minimaal aantal kleuren

De nieuwe keuken – model Alupro van Dovy – is een ongelooflijke verademing. Ze heeft kleuren en lijnen die rust en tijdloosheid uitstralen en de ruimte groter en helderder doen lijken. Uit de brede waaier koos de familie voor een aantrekkelijk en eigentijds contrast tussen wit en antraciet : premium wit voor de kasten in het kook-, afwas- en eetgedeelte, en highland eik antraciet voor de kolomkasten. Het werkblad is eveneens wit. Het is gemaakt van composiet, een sterk materiaal dat voor het overgrote deel bestaat uit natuurlijk kwarts. Composiet is kras- en vlekbestendig, en het is even gemakkelijk in onderhoud als het glanzend laminaat waarmee Dovy de binnenkant van zijn kastdeuren bekleedt. Het aluminium profiel op het keukenmeubel komt perfect overeen met de inoxkleur van de ingebouwde apparaten.

Een minimalistisch ontwerp

De keuze voor een minimaal aantal kleuren werd consequent doorgetrokken in een strak, minimalistisch ontwerp. De keuken is greeploos – wat de moderne belijning extra accentueert – en alle apparaten en zelfs de wijnkoeler zijn netjes ingebouwd in brede kolomkasten. Bij het kookgedeelte zit een stekkerdoos geïntegreerd die uittrekbaar is en dienst kan doen voor de mixer, een laptop of het opladen van een tablet. Na gebruik verdwijnen de stopcontacten weer in het werkblad. Ook de dampkap is volledig aan het oog onttrokken en werd weggewerkt in het plafond. Daar verkeert ze in het gezelschap van ingewerkte spots die bijkomend zorgen voor een ruime en lichte uitstraling.

Klantgetuigenis Familie De Romagnoli
Klantgetuigenis Familie De Romagnoli

Een maximaal kookcomfort

Uiteraard werd ook aan ergonomie gedacht. Een van de muren werd gesloopt en in de plaats kwam een kookgedeelte met daaronder brede pottenladen. Het kookgedeelte loopt door in het eetgedeelte, wat zorgt voor extra veel werkruimte rond de kookplaat, terwijl de pottenladen garant staan voor rijkelijk veel opbergruimte en gebruiksgemak. In een lade hoef je niet zo diep te bukken en zo ver te reiken om een pan eruit te halen. Ook in de rest van de keuken werd resoluut voor laden gekozen : er zijn uittrekbare laden met handige indelingen voor alle keukengerei, en de voorraadkast heeft behalve uittrekbare laden ook glas vooraan. Zo is de inhoud perfect te overzien. Verder zitten alle apparaten ingebouwd op werkhoogte. Op die manier is alles erg overzichtelijk, en wordt de rug minder belast. Dit is zonder twijfel de keuken waarvan de familie De Romagnoli nog vele jaren zal genieten. En mocht de keuken ooit aan vervanging toe zijn, dan kiest het koppel beslist opnieuw voor Dovy.

Maak een online-afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen